Kairišs: Man arī nav viegli dzīvot starp latviešiem

tautaruna.lv 14.aprīlis 2023, 4:00
 
Dmitrijs SUĻŽICS, F64 Photo Agency
Latviešu režisors Viesturs Kairišs pirms kāda laika viesojās LTV raidījumā "Rīta panorāma". Un vērīgākie skatītāji piefiksējuši kādu viņa izteikumu, kas jau tiek "plosīts" soctīklos.

"Mums jāsaprot iemesli šai katastrofai, kas saucas integrācijas politika Latvijā. Es nevaru izturēt putinistus, impēristus un komunistus bet tomēr krievu cilvēkiem iepotēt šo ideju, ka viņi dzīvo Latvijā un jums ir visas iespējas kļūt par krievu izcelsmes latviešiem. Latvieši - tā nav etnikā piedrība. Es arī esmu latgalietis un man arī nav viegli dzīvot starp latviešiem," tā V. Kairišs.

Ivars: Īsāk sakot: impēristiem un komunistiem (kurus viņš neciešot) un viņam pašam kā latgalietim (kas sanāk, ka nav latvieši), nav viegli dzīvot starp latviešiem! Va vellos, mums grūtajiem latviešiem jāpabīdās, lai viņi justos komfortabli. Un Latvijas teritorija neko nenosaka ..Daile!

Artūrs: Neņem galvā. Lieliem māksliniekiem ir liels Ego (man, es). Savukārt režisori kā ļaužu suga ir autoritāri pēc noklusējuma, kas agrāk vai vēlāk izpaužas arī komunikācijā ar sabiedrību.

Uģis: Ir divi slaveni režisori. Hermanis un Kairišs. Bet otrais ir jau viegli sarkans, daļēji izskaidrojums ar etnisko izcelsmi. Bēdīgi.

Lauris: Kairišs: ''Latvieši tas nav kaut kāda etniskā piederība!"?Aizmuldējās jau nu konkrēti

Vita: Radošajam ģēnijam pārāk agrs rīts, daudz skrejošu domu, ko gara lidojumam pagrūti noķert un noformulēt loģiskā sakarībā. Nevērtējiet parāk skarbi.

Rīdzniece: Latvieši nav etniskā piederība??

Spirit of time: Kairišam taisnība. Nu ir zināma augstprātība mums pret latgaliešiem. Saukājam šos par čangaļiem, uzskatam par atpalikušu nostūri, valodu uzskatam par "dialektu" utt. Tur ir arī vēsturisks aizvainojums. Ulmanis pēc 1934. latgaliešu valodu bija aizliedzis kā tādu.

Daiga: Problēma ir faktā ka mēs domājam ja cilvēks veic kādas darbības sabiedrības labā pats tās reklamējot tad viņš ir gudrs arī citās jomās. Tā ne vienmēr ir. Lūr Reinis izrādās gudrs bet šis darbonis daudz ko neizprot. Kļūda ir prasīt viņa viedokli par tēmām kuras viņš nepārvalda

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:45

Jaunākās diskusijas