"Apliecināt latviešu valodas prasmes - pazemojoša prasība": krievvalodīgo atziņas nokaitina tviterļaudis

tautaruna.lv 14.aprīlis 2023, 12:30
 
Kaspars KRAFTS, F64 Photo Agency
Krievijas pilsoņi šonedēļ sākuši kārtot latviešu valodas pārbaudījumus. Lai saglabātu iespēju dzīvot Latvijā, eksāmens ir obligāta prasība lielākajai daļai Krievijas pilsoņu, kuri savulaik atteicās no Latvijas pases, vēsta "TV3 Ziņas".

Vismaz pirmais mēģinājums kārtot eksāmenu jāpaspēj līdz septembrim, pretējā gadījumā draud izraidīšana no valsts.

Prasība obligāti apliecināt latviešu valodas zināšanas ir pazemojoša, - tā saka vairāki Krievijas pilsoņi, kuri ieradušies uz eksāmenu. Un vairums atzīst, ka tas sagādā daudz stresa. Rokassomiņās nervu un asinsspiediena zāles, uz eksāmenu dodas ar dievpalīgu, metot krustus.

Raidījumā izklāstītās krievvalodīgo atziņas plaši tiek apspriestas vietnē "Twitter'.

"O, jā, dzīvošanai Latvijā latviešu valodas zināšanas ir pazemojoša prasība. Izraudiet man upi," raksta Toms.

Agnijita: Tad tie ir tie izdaudzinātie cietēji, kuriem te dzimtene, kuri patrioti! Drusku nesakrīt ar dažu gudrinieku doto latvijiešu aprakstu. Un vēl jāatzīmē, ka neizskatās 99 gadus veci, tīri sprauni priekš "šaursliežu dzelzceļa."

Girts: Es ļoti labprāt dzīvotu draudzīgi un būtu pret zināšanu pārbaudēm un tamlīdzīgām lietām, tikai pastāv dibinātas bažas, ka tad mēs arī 2053.gadā joprojām būsim 'a možno pa ruski' līmenī un krievu valodas nepratēji Latvijā vēl aizvien piedzīvos reālu pazemošanu

Mārtiņš: Vēl pazemojošāk, ja veikalā sava nauda ir jāatdod latviešu pārdevējam un viņš pat nepieņem rubļus.

CassiuaM: Izskatās pēc uzspēlētiem bērnudārznieku gājieniem, bet mūsējie jampampiņi uztver pa nopietno, jūtas vainīgi un skrien izdabāt

HD: Sabiedribas atkritumi

Einārs: vates ir tie kas pazemo tīši lv .šis jau ir gajiens tikai lai nesaktos lielaks bardaks kas jau ir uz robežas .un ja putins ir labs sture prob ar pirmo iespeju. nav ko te smirdet.

Vilcienstūrmais: Kā teica putins - pasaules kārtība mainīsies, tad lūk cienījamie varenās un plašās krievzemes pilsoņi - pasaule mainās un šī prasība ir viena no izmaiņām! Iemācieties cienīt citas tautas un to kultūru!

Gatis: Pilnībā piekrītu rus pilsoņiem senioriem. Loģiski, ka, pēc 60 gadu nodzīvošanas Latvijā, knaps A2 līmenis ir pazemojoša prasība. Jāprasa zināšanas vismaz B2 līmenī

Albīne: Prast tās valsts valodu , kurā dzīvo ir pazemojoša prasība?

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas