Streipam ir unikāls piedāvājums Saeimas deputātiem

tautaruna.lv 22.aprīlis 2023, 5:00
 
Dmitrijs SUĻŽICS, F64 Photo Agency
Žurnālists Karlis Streips vietnē "Facebook" piedāvā savu kandidatūru Valsts prezidenta amatam.

"Klau, Saeimas deputāti! Ja ir grūtības atrast kandidātu Valsts prezidenta amatam, varbūt apsvērsit mani? Es zinošs gan par iekšpolitikas, gan ārpolitikas jautājumiem. Protu svešvalodas. Man pieder smokings elegantiem pasākumiem. Saprotu, man tādā gadījumā būtu jāatsakās gan no darba TV24, gan arī no ASV pilsonības, bet nebūtu nekādu iebildumu, četru vai astoņu gadu laikā pelnīt nudien labu algu un pēc tam baudīt tikpat labu pensiju. Ko sacīsit?

Jau ziņots, ka Saeimas Prezidijs un Frakciju padome 16.martā lēma, ka Saeimas sēde, kurā parlaments vēlēs Valsts prezidentu, notiks šā gada 31.maijā. Saeimas deputātiem kandidatūras Latvijas Valsts prezidenta amatam jāizvirza no šā gada 9. līdz 13.maijam.

Saskaņā ar Valsts prezidenta ievēlēšanas likumu kandidatūras Valsts prezidenta amatam iesniedzamas Saeimas Prezidijam rakstveidā ne agrāk kā 60 dienas un ne vēlāk kā 55 dienas pirms esošā Valsts prezidenta pilnvaru laika beigām, savukārt Valsts prezidenta vēlēšanām Saeimas Prezidijs sasauc Saeimas sēdi ne agrāk kā 40 dienas un ne vēlāk kā 30 dienas pirms esošā Valsts prezidenta pilnvaru laika beigām.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:01

Jaunākās diskusijas