Skumja realitāte: Kūtī izceļas ugunsgrēks, bet tuvākāis VUGD depo nesen slēgts....

tautaruna.lv 22.aprīlis 2023, 20:30
 
Pixabay
Lai gan Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests iepriekš solīja, ka 18 mazāk noslogoto ugunsdzēsēju posteņu darbību daļēji apturēs vien līdz šā gada sākumam, pilnvērtīgu darbu tie joprojām nav atsākuši. Turklāt šobrīd jau pieņemts lēmums vienu no tiem – nelielo Sabiles glābēju depo – slēgt pavisam, vēstīja "TV3 Ziņas."

Lēmums par Sabiles depo aizvēršanu pavisam, pieņemts, jo aizvadītajā gadā pilsētā dzēsts tikai viens ugunsgrēks, arī citu izsaukumu skaits bijis saskaitāms uz vienas rokas pirkstiem.

Raizes par depo slēgšanu neslēpa gan iedzīvotāji, gan arī pašvaldība - mazpilsētā ir vēsturiskā apbūve, pagasta teritorija plaša, ir arī vairāki sociālie nami, taču tuvākie ugunsdzēsēji tagad būs vien 15 vai pat 24 kilometru attālumā.

Un nelaime nenāk brēkdama.....par kādu nesenu ugungrēku Sabiles pusē vietnē "Facebook" raksta Ieva. Kamēr ugunsdzēsēji brauca, liesmas pieņēmās spēkā....

"Gribu pateikt lielo "paldies" gudrajām galvām, kuras slēdza Sabiles ugunsdzēsēju depo!

Vai esat gaidījuši ugunsdzēsējus? Mokošākās minūtes dzīvē! Stāsts par to, Abavas pagastā, netālu no Sabiles. Nepieciešama ugunsdzēsēju palīdzība. Ziņojam- gaidam. No Sabiles atbrauktu 10 min.laikā, kamēr uguns vēl tikai plosijās pa ventilācijas šahtu. No Kandavas tās ir 25 min. Un Talsi 30min. Šo minūšu laikā uzpūta vējš, ļaujot ugunij ieskrieties pa visu jumtu= panika, bezspēcība...gaidi. Nekādu pretenziju pret ugunsdzēsējiem, fiziski nevari atbraukt ātrāk, bet laiks šādā brīdī ir nozīmīgs.
Paldies dievam mums tā bija tukša kūts...zosāda uzmetas, ja tā būtu apdzīvota māja...vienīgā māja.
Tākā, mīļie, sargāsim sevi paši, jo " gudrajām galvām" par iedzīvotājiem nospļauties. Un nedod dievs jums "gudrie" izbaudīt uz savas ādas sava lēmuma pareizību," raksta Ieva.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 23:28

Jaunākās diskusijas