Viesturs Kairišs: Ja es dzīvotu Krievijā, noteikti būtu cietumā

tautaruna.lv 20.novembris 2022, 8:30
 
Gints Ivuškāns/F64
Režisors Viesturs Kairišs nevar iedomāties, ka spētu skriet pa ielām un šaut, vēstīts Ilzes Annas Vītolas rakstā "Dieva mīlulis" žurnālā "Ieva".

Viņš pieļauj, ka gadījumā, ja tas būtu vajadzīgs, viņš nobītos. V. Kairišs šaubās, vai spētu nošaut cilvēku: "Nezinu. Neesmu par to domājis, neredzu sevi šādā cīņā." Tomēr, ja dzīvotu Krievijā, viņš, visticamāk, būtu cietumā, jo bez lielas drosmes būtu izgājis ielās ar mazu A4 lapiņu rokāš. Režisors teic, ka "nevēlas dzīvot zem krievu okupantiem ne sekundi".

Portāls NRA jau rakstīja, ka ar vairākiem izpārdotiem seansiem Rīgā un Latvijas reģionos 11. novembrī sāka demonstrēt režisora Viestura Kairiša jauno filmu “Janvāris”. Filma vēsturiska un autobiogrāfiska ekskursija par jauniem kinematogrāfistiem, kuri tiek ierauti Rīgā notiekošajos 1991. gada janvāra politiskajos notikumo

Filma jau izraisījusi plašu starptautisku interesi - pasaules pirmizrāde notika Traibekas filmu festivālā ASV, kur filma ieguva balvu kā labākā ārzemju filma, vairākas balvas iegūtas arī Varšavas filmu festivālā un Romas starptautiskajā kinofestivālā. Vairāk šeit: Milzu interese par Viestura Kairiša jauno spēlfilmu "Janvāris"

Santa.lv

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:18

Jaunākās diskusijas