"Izskatās ļoti slikti!" Zatlers komentē algu palielinājumu amatpersonām

Portāls nra.lv 2.novembris 2022, 17:35
 
Dmitrijs Suļžics/ F64 Photo Agency
Šī gada oktobrī Latvijas Televīzijas raidījuma "De facto" vēstīja, ka vairākiem politiskajiem amatiem Latvijā gaidāms būtisks algu palielinājums. Savu komentāru par šādu rīcību laikā, kad daļa iedzīvotāju ar bažām lūkojas nākotnē pieaugošo izdevumu dēļ, komentējis arī bijušais Valsts prezidents Valdis Zatlers.
"Izskatās ļoti slikti, protams," TV24 raidījumā "Uz līnijas" norādīja V.Zatlers. "Bet vai amatpersonas, vai cilvēki ir aizmirsuši, ka ir vienotais atalgojuma saraksts vai procenti, kā tiek sadalīti atalgojumi valsts darbā strādājošajiem. Un tad vienmēr sanāk tāda politiskā vēlēšanās - neņemsim to algu. Es domāju, ka no tā varētu tikt vaļā vienā veidā - nogriezt Saeimā visas piemaksas. Nevajag radīt neskaidras situācijas. Cieta alga deputātiem, dari, ko gribi. Otrkārt, tomēr jāskatās uz prioritātēm. Vienmēr tās ir medicīna un izglītība, kā arī armija," norāda V.Zatlers.

"Protams, ir jābūt sistēmai, ka mēs saprotam, ka vajadzības ir objektīvas. Viena lieta ir atalgojums, otra reālie ienākumi. Ja mēs nopublicēsim VID datus, cik lieli ir visi ienākumi, jo mazāk dzirdam jautājumus par algas pieaugumu. Redziet, jo vairāk melojam viens otram, jo vairāk sašutuma rodas," uzsver V.Zatlers.

Ziņu aģentūra LETA jau informēja, ka no 2023.gada premjera alga kāps par 52%, pārējiem ministriem - par 42%, savukārt Saeimas priekšsēdētājam - pat par 75%, tikmēr ministriju ierēdņu algām, kuru celšana bija atlīdzības reformas galvenais mērķis, budžetā nauda nav iedalīta.

Nākamgad Valsts prezidents, premjers un Saeimas priekšsēdētājs saņems gandrīz 8000 eiro mēnesī pirms nodokļu nomaksas. Visiem tas ir kāpums par vairākiem desmitiem procentu, salīdzinot ar šo gadu, bet Saeimas priekšsēdētājam algas pieaugums ir pat par 75%, ņemot vērā, ka deputātu algas pēdējos gados bijušas iesaldētas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 16:37

Jaunākās diskusijas