Rīdziniece sašutusi: Maksā par apkuri, kuras nav!

tautaruna.lv 2.novembris 2022, 7:00
 
Andrejs Strokins/F64
Rīdziniece Kristīne izrāda sava dzīvokļa vannasistabu, kas ir vienīgā pašlaik siltā istaba. Tikmēr pārējā mitekļa platība ir kā auksts kambaris. Līdzās guļvietai pat salikti džemperi un citi biezāka materiāla apģērbu gabali, vēsta "Bez Tabu".

Apkure namam Bērzupes ielā tikusi pieslēgta 14.oktobrī, taču pat vairāk nekā nedēļu Kristīnes dzīvoklī no siltuma ne miņas. Rīdziniece smej, ka pa šo laiku jau paguvusi tikt pie jauna drauga - elektriskā radiatora, kas tad arī esot galvenais siltuma avots vēsajās rudens dienās. Lieti noderot arī termoveļa, džemperi un segas.

Lai arī ēkai jau pieslēgta apkure, viena no kāpņutelpām ir gluži vai kā atrauta no siltumrites. Kristīne momentā vēršas pie apsaimniekotāja, jo maksāt par apkuri, kuras nav, kā arī par lieki iztērēto elektrību, darbinot eļļas radiatoru, saimniece negrasās.

Kristīne atminas, ka vispirms vērsusies apsaimniekotāja “Civinity” klientu atbalsta servisā, kas gan neesot devis cerēto rezultātu. Pēc tam sekojis zvans uzņēmumam “Rīgas siltums”, kas savukārt aicināja tomēr pretenzijas izvirzīt apsaimniekotājam. Rīdziniece vēl sazinās ar nama pārvaldnieku, kas arī neko jaunu nepasaka - jāzvana “Civinity” atbalsta servisam, kas jau pēc pirmās reizes mitekļa saimniecei gan tā arī nepalīdzēja.

Vairāk par solījumiem gan elektroniskā pasta sarakstē, gan pa telefonu Kristīne ntomēr esaņem. Tikmēr rīdziniece un kaimiņi turpina salt.

“Civinity” klientu atbalsta servis a darbinieks bez sirdsapziņas pārmetumiem paziņo, ka apkure konkrētajam namam jau pieslēgta oktobra vidū. Līdz ar to “Civinity” sistēmā un datu bāzēs namā Bērzupes ielā radiatori karst uz nebēdu. Realitātē ne viss tik spīdoši kā pauž pārvaldnieks.

“Civinity” vēlāk gan skaidro, ka Bērzupes ielas nama apsekošana aizkavējusies lielās darbinieku noslodzes dēļ, jo apkures sezona sākusies uzreiz vairākās mājās.

Vairāki sastaptie dzīvokļu īpašnieki nenoliedz, ka pašreiz tiekot apsvērts plāns atteikties no esošā apsaimniekotāja.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:22

Jaunākās diskusijas