Liepnieks atklāj jaunās valdības veidošanas aizkulises

tautaruna.lv 31.oktobris 2022, 11:30
 
F64
Turpinoties jaunās valdības veidošanai, "Jaunā vienotība" (JV) un "Apvienotais saraksts" (AS) arī turpina risināt domstarpības par jaunās enerģētikas ministrijas veidošanu. Politisko notikumu apskatnieks, sabiedrisko attiecību speciālists Jurģis Liepnieks vietnē "Twitter" komentējis valdības veidošanas procesu, atklājot, kāpēc viss notiek tik lēni.
Kā raksta Liepnieks, topošā valdība nevar vienoties par kompromisiem naudas dēļ.

"Vienīgais iemesls veidot jaunu enerģētikas ministriju ir sadalīt piķi starp partijām. Tagad visi lielie miljardos mērāmie projekti divās ministrijās, bet PARTIJAS TAČU IR TRĪS. Vide - AS, ekonomika - NA, bet kas vienotībai no šie jardiem? Tapēc aizkavēšanās," viņš raksta.

Uz kāda komentētāja jautājumu, ja mērķis no EM un VARAM ir izņemt to "naudīgāko" gabalu un visu ielikt jaunajā JV ministrijā, kā JV var gribēt, ka pārējie nespirinoties piekritīs, Liepnieks pauž: "NA īpaši nepretojas, bet AS gan."

Kā ziņots, ņemot vērā atšķirīgos uzskatus par jaunās enerģētikas ministrijas veidošanu, AS ziņā ir tas, vai izdosies vienoties par valdības izveidošanu, secināms no JV līdera, Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa paustā piektdien pēc JV un AS tikšanās.

Kariņš pauda, ka, lai gan JV un AS varētu būt lielā mērā vienojušies par sadarbības memoranda tekstu, tomēr ir svarīgs "bet", kas ir "fundamentāli būtisks": jautājums, vai nākamā valdība būs stagnējoša, kas neko negrib mainīt, vai arī nākamais Ministru kabinets būtu gatavs risināt Latvijai svarīgas tēmas. Vienošanās neesot panākta jautājumā par jaunās Enerģētikas, vides un klimata ministrijas izveidošanu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 16:30

Jaunākās diskusijas