Hermanis izsakās, kas ir "simbols visai Latvijas bezcerīgajai stagnācijai"

tautaruna.lv 8.novembris 2022, 0:30
 
Gints Ivuškāns/ F64 Photo Agency
Aizvadītajā nedēļas nogalē Jaunā Rīgas teātra režisors Alvis Hermanis sociālajā tīklā facebook paziņoja, ka Jaunā Rīgas teātra "remonta beigas atkal pārceltas nezināmā nākotnē." Savā publikācijā mākslas jomas pārstāvis plašu komentāru veltījis arī 14.Saeimas vēlēšanās visvairāk vēlētu balsu ieguvušajai partijai "Jaunā vienotība".
"Vakar kļuva zināms, ka Jaunā Rīgas teātra remonta beigas atkal pārceltas nezināmā nākotnē. Piecu gadu laikā termiņi tika mainīti vismaz 10 reizes. Pēdējie solījumi bija, ka varēsim atgriezties 2023.gada martā. Tagad visi mūsu plāni atkal miskastē.Pieci gadi notiek remonts. 5 gadi, idritvai kociņ! Iemesli, skaidrs, ir kaudzēm un attaisnojumu viņiem nekad netrūkst. Un problēma šoreiz nav nauda," sociālajā tīklā facebook raksta A.Hermanis.
"Ja man jautā, kurš konkrēti pie tā vainīgs, tad ķēdes galā ir birokrātu un ierēdņu partija “Jaunā Vienotība”, kuras atbildībā ir finanšu ministrija un kuras atbildībā, savukārt, ir Valsts Nekustamie Īpašumi (VNĪ). Viņi ir šī darba pasūtītāji, procesa organizētāji, līdz ar to - atbildīgie par visu, arī par celtnieku neizdarīto. Tas, kas notiek ar JRT remontu ir normāls un tipisks Kariņa padoto darba stils. Es pat teiktu, ka JRT remonts ir “Jaunās Vienotības” īstenā vizītkarte," norāda režisors. "Simbols visai Latvijas bezcerīgajai stagnācijai un atpalicībai no abām pārējām Baltijas valstīm. Jebkurā jēdzīgā darba vietā par šādu neprofesionālismu cilvēkus patriektu bez diskusijām ar slapju lupatu. Latvijā viņus liek par priekšniekiem un premjerministriem, un tauta par viņiem balso vēlēšanās," uzsver A.Hermanis.

Informācija Valsts nekustamo īpašumu (VNĪ) mājaslapā liecina, ka JRT projekts ir tehniski sarežģīts, būvdarbi notiek vēsturiskajā centrā ciešā apbūvē starp kaimiņu ēkām. Par JRT būvniecību noslēgts līgums ar pilnsabiedrību “SBSC” par 29,9 miljoniem eiro. Sadarbība ar būvnieku - PS “SBSC” - notiek pēc principa “Projektē un būvē”, kas nozīmē līguma izpildītāja visaptverošu atbildību par būvdarbiem un kas ļauj ātrāk risināt ikdienas būvniecības gaitā radušos tehniskos jautājumus. Būvdarbi notiek saskaņā ar arhitektes Zaigas Gailes ieceri un tie jāpabeidz 2022. gada nogalē, kad teātris atgriezīsies savās jaunajās mājās.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Komentē 3

 
Anonīms
 

Kā naglai uz galvas! Cik ilgi vēl?

31.oktobris 2022, 20:46 Atbildēt

Nezinu nevienu būvi, kas būtu savlaicīgi pabeigta. Nezinot neko par situāciju, nevar neko spriest. Neaizstāvu nevienu, bet nez vai politiķi var kaut kā būvniecības gaitu ietekmēt.

Būvniecība ir diezgan reglamentēta, un ar visu to Zolitūdes traģēdija notika. Labāk lēnāk, nekā nekad

1.novembris 2022, 8:52 Atbildēt

baismiga realitate- / karins ka tuksmuldetaju simbols /neticami cik ilgi vel tas smaidosais tirlins / vel bus redzams / WARBUT TOMER PILENS VARETU SAKT SAKARTOT VALSTI //LATVIJA INFLACIJA 21/ EIROPA 5- 10 / UN CILVEKI IET IELAAS//

8.novembris 2022, 14:17 Atbildēt
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 4:05

Jaunākās diskusijas