Roberto Meloni velta sirsnīgus vārdus latviešu valodai

tautaruna.lv 18.oktobris 2022, 16:30
 
Oksana Džadana/ F64 Photo Agency
TV raidījumu vadītājs Roberto Meloni sociālajā tīklā facebook publicējis ierakstu, kurā ne vien pastāstījis, cik sirsnīgu situāciju piedzīvojis lidojuma laikā, bet arī paskaidrojis, kāpēc, viņaprāt, ir jāmācās latviešu valoda.
"Ko Tev nozīmē būt latvietim? Man reizēm sanāk, ka cilvēki uzdod šo jautājumu vai tam līdzīgo kā piemēram “Vai Tu juties sev nedaudz latvietis? Cik procentu Tu esi itālis un cik Tu esi čivulis? “ Es parasti atbildu, ka es par šiem 21 gadiem ( no 11 oktobra esmu pilngadīgs), kopš es atlidoju uz šo skaistu zemi centos iepazīties un integrēties ar latviešu kultūru, gan valodas, vēstures, kulinārijas, ģeogrāfijas ziņā cik es varēju. Es bieži smidīnu cilvēkus stāstot, ka pēdējie soļi līdz “čistam latvietim” tiks izdarīti tajā dienā kad es ar īsto un lielo baudu ēdīšu auksto (rozā) zupu ar Gaiziņkalna daudzuma dillēm pa vidū," sociālajā tīklā facebook raksta R.Meloni.

"Tomēr, tas kas man vakardien notika lidojuma no Varšavas uz Bergamo. man parādīja īsto iekšējo atbildi uz šo jautājumu. Īsi sakot ,es iekāpu lidmašīnā un meklēju savu vietu, un pēkšņi stuarte skatās un manis un uz Latvijas karodziņu uz manas jakas, plati smaida un saka “ Vai jūs esat latvietis?” Es uz reiz atbildu “Jā, tu arī ?” Un viņa “ Jā, mani sauc Elīna, jau divus gadus dzīvoju Polijā, bet katru reizi kad redzu Latvijas karogu es atgriežos mājās. Protams nedaudz parunājamies, un viņai bija diezgan skaidrs kāpēc es izskatos un runāju nedaudz “citādāks” nekā Latvijas iedzivotaja prototipa ( ja var tā teikt) un pa kluso man Elīna ļāva ieņemt citu vietu ar plašāku priekšu savām garām kājiņām," raksta TV raidījumu vadītājs.

Roberto arī paskaidro, ka ar šo vēlējies pateikt, ka jūtas gan kā itālis, gan latvietis un lepojas ar savām divām dzimtenēm. "Mācamies, lūdzu, latviešu valodu, netikai tāpēc mēs ar to rādam savu intelektu un cieņu vispirms sev un tad arī Latvijas tautai bet arī tāpēc ka, latviešu valoda ir DĀRGUMS, kuram ir milzīga vērtība un unikalitāte, un savējiem vienmēr palīdzēs atpazīt viens otram jebkur un ļaus ieņemt ērtākas un labākas vietas mūsu dzīvē," sirsnīgā vēlējumā norāda TV personība.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:54

Jaunākās diskusijas