Soctīklos iesmej par Levita sacīto valdības veidošanas sakarā

tautaruna.lv, LETA 18.oktobris 2022, 17:30
 
Vladislavs PROŠKINS, F64 Photo Agency
Valsts prezidents Egils Levits lūdzis "Jaunās vienotības" (JV) līderi, Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu turpināt detalizētas koalīcijas sarunas ar iespējamajiem koalīcijas partneriem, vakar pēc tikšanās ar Kariņu žurnālistiem sacīja Levits.

Kaut arī Satversmē nekādi valdības veidošanas termiņi nav paredzēti, pie jaunas valdības mēs varētu tikt novembrī, piebilda prezidents.

"Nav tagad jāskrien katram, nav jāķer kaut kādi amati," sacīja Valsts prezidents, uzsverot, ka pilnībā noraida koalīcijas veidošanas pieeju, kas koncentrētos uz amatu sadali. Sākotnēji jāpanāk vienošanās, ko grib panākt nākamā koalīcijā, jo tad var saprast, kuras frakcijas var vienoties par nākamo valdību.

Pēc tam jāseko valdības struktūras jautājumiem un tikai pašās beigās seko personālijas amatiem, sacīja Levits. "Tā ka tie, kas cer uz ministru amatiem, - lai paciešas," norādīja valsts augstākā amatpersona.

Tviterī Levita izteikumi (ieboldēts) nav palikuši bez ievērības.

Jurģis: Citreiz labāk ir paklusēt....

Alvis: Vienīgais jūsu tikšanas mērķis ir, man liekas, saruna, cik un kas ko savāks no naudām. To jau tikai vien dzird, ka spējat dalīt skanošo uz galviņām. Ceru, ka visi jus tur, kas tagad dzivo zaļi, arī iesēdisieties zaļi

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:36

Jaunākās diskusijas