Atklāj baisas detaļas par Žannas Friskes slimību; viņu sēja pie gultas

tautaruna.lv 17.septembris 2022, 12:10
 
Tass/Scanpix/LETA
Natālija Friske pastāstīja jaunas detaļas par māsas - ar vēzi Žannas Friskes - pēdējiem dzīves mirkļiem. Viņa arī apgalvo, ka dziedātājas vīrs Dmitrijs Šepeļevs slikti izturējās pret māsu.

Natālija Friske intervijā televīzijas šovā atcerējās, kā Žanna viņai piezvanīja pēc izrakstīšanas no Losandželosas klīnikas. Pēc viņas teiktā, Šepeļevs baroja mākslinieci tikai ar rīsiem, tāpēc viņa pastāvīgi bija izsalkusi. "Dima man atnes dažus papīrus, un es tos parakstu. Un es ļoti gribu ēst, viņš mani baro ar rīsiem, es pastāvīgi esmu izsalkusi," Natālija citē Žannas Friskes teikto.

Dziedātājas māsa piebilda, ka Šepeļevs esot pārstājis dot sievai zāles pēc tam, kad viņam tika paziņots, ka "Žanna nekad vairs nebūs tāda kā agrāk".Tikmēr viņš Friskes ģimenei teica, ka zāles "vairs nepalīdzēs".

Natālija arī atklāja pašas slimības šausminošās detaļas: smadzeņu audzējs lika Žannai zaudēt orientāciju telpā. Un pašā slimības sākumā dziedātāja gandrīz noslīka: viņa sajauca, pēc māsas vārdiem, "debesis ar ūdeni".

Žanna pastāvīgi gulēja un daudz laika pavadīja tumsā. Pēc tam, kad ārsti pārdūra audzēju, dziedātājai sākās biedējošas lēkmes. Lai Friske naktī nenokristu, māsai nācās viņu "piesiet pie gultas".

Tad Friskes stāvoklis pasliktinājās: vispirms atrofējās kājas, pēc tam aizvērās labā acs. Sāpes bija tik spēcīgas, ka Žanna nemitīgi raudāja un, lai kaut nedaudz mazinātu ciešanas, viņai tika injicēts morfijs.

Reiz pienāca brīdis, kad Žanna padevās un pateica šausmīgu frāzi. "Skatos, mani vecāki histērijā raud, un viņa sēž, it kā nekas nebūtu noticis, virtuvē skatās televizoru un ēd augļus. Un tētis saka: "Vai varat iedomāties, ko viņa man pateica? - "Kad jūs mani gludīsit zemes klēpī, nelieciet šīs lūgšanas man uz pieres."

Es domāju, ka tajā brīdī viņa bija samierinājusies ar to. Un tad viņa pārstāja runāt un reaģēja tikai uz dažām ziņām. Nākamajā dienā viņa bija agonijā. Es sapratu, tas ir ļoti biedējoši. Un pulksten 22:07 viņas sirds pārstāja pukstēt,” atceras Natālija.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:53

Jaunākās diskusijas