Noskaidrotas top10 pasaules pilsētas, kurās dzīvo visvairāk miljonāru

tautaruna.lv 17.septembris 2022, 18:30
 
Freepik
Uzņēmuma "Henley & Partners Group" ziņojums vēsta par pilsētām, kurās ir visvairāk miljonāru, raksta portāls "Bloomberg".

Ņujorka, Tokija un Sanfrancisko līča zona ir vietas, kur dzīvo visvairāk miljonāru, teikts konsultāciju "Henley & Partners Group" ziņojumā.

Puse no 10 pilsētām, kurās ir visvairāk miljonāru, atrodas Amerikas Savienotajās Valstīs. Tomēr, rūpīgāk aplūkojot datus, atklājas, ka Ņujorkas pilsēta 2022. gada pirmajā pusē zaudēja 12% no saviem turīgajiem iedzīvotājiem, savukārt Sanfrancisko līča apgabalā palielinājās par 4%.

Londona, kas ieņem ceturto vietu, piedzīvoja kritumu par 9%. Ziņojumā miljonāri ir definēti kā tie, kuru ieguldāmie aktīvi ir 1 miljons dolāru vai vairāk.

Abū Dabī un Dubaija ir arī starp pilsētām ar visstraujāk augošo miljonāru skaitu, jo AAE vilina īpaši bagātos ērto nodokļu sistēmu. Arī turīgo krievu emigrācija ir veicinājusi rekordlielu pieplūdumu AAE.

Zaudējumus piedzīvojušas Pekina un Šanhaja, kuras bagātāko pilsētu sarakstā ieņem attiecīgi devīto un desmito vietu, "Henley & Partners" prognozē, ka Ķīna šogad piedzīvos otro lielāko bagātības aizplūšanu aiz Krievijas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:12

Jaunākās diskusijas