Hermanis atklāj, kuru viņa izrādi klātienē skatījies Gorbačovs

tautaruna.lv 1.septembris 2022, 17:30
 
Gints Ivuškāns/ F64 Photo Agency
Jaunā Rīgas teātra režisors Alvis Hermanis ir viena no personībām, kura nekautrējas atklāti paust viedokli par dažādām sabiedrībā nozīmīgām tēmām. Jaunākajā sociāla tīkla facebook ierakstā režisors apraksta ne vien to, kāpēc taisīja teātri Putina Krievijā, bet arī pastāstījis, kuru izrādi klātienē vērojis nu jau aizsaulē aizgājušais M.Gorbočovs.
"Pirms pāris gadiem Maskavā iestudēju izrādi "Gorbachev". Daudzi joprojām nesaprot, kāpēc taisīju teātri Putina Krievijā. Atbilde ir pati izrāde. Tas ir vēstījums par brīviem cilvēkiem," sociālajā tīklā facebook raksta A.Hermanis.

"Ar šo izrādi bija ieplānotas viesizrādes pa visu pasauli, taču sākās pandēmija un pēc tam karš. Čulpana Hamatova aizbrauca no Krievijas un Žeņa Mironovs aizbrauca uz Mariupoli. Līdz ar to skaidrs, ka šo izrādi nekad vairs nebūs iespējams spēlēt. Pirmizrādes vakarā tapa šis video ieraksts, tur klāt bija arī pats Gorbačovs, kurš no ložas skatījās uz savu dzīvi. Videoieraksta beigās arī viņš ir iefilmēts," norāda režisors.

Viņš arī uzrunā ieraksta lasītājus, paskaidrojot, ka vēlas, lai cilvēki sociālajos tīklos pārsūta viens otram konkrēto publikāciju.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:40

Jaunākās diskusijas