Ķengaraga iedzīvotāji sašutuši par Rīgas domes attieksmi pret viņiem

tautaruna.lv 1.septembris 2022, 7:00
 
Ilustratīvs attēls / F64
Rīgā sašauts kaķis, kuram pēc trīs stundu operācijas no mugurkaula izvilktas divas pneimatiskā ieroča lodes. Brutāli piekauts pensionārs, kurš nevēlējās ļaundarim atdot velosipēdu. Nāvējoši notriekts gājējs Maskavas ielā. Šie ir tikai daži no incidentiem Latgales priekšpilsētā. Vēloties padarīt galvaspilsētu labāku un drošāku, iedzīvotāji krietnu laiku pirms tam vēršas pie rātsnamā strādājošajiem pašvaldības darbiniekiem un, protams, arī domes deputātiem, taču atgriezeniskā saite esot visai blāva, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Rīdzinieks Gints, pārstāvot biedrību, aicinājis Rīgas pilsētas Apkaimju iedzīvotāju centra koordinatori Mariju Krasovsku būt par starpnieci, palīdzot īstenot tikšanos ar deputātiem un Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas pārstāvjiem.

Neko vairāk par “Facebook” publicētu atbildi par iespējamu palīdzēšanu biedrība tā arī neesot sagaidījusi. Tikmēr rīdziniece Monta spērusi soli citā virzienā, cenšoties atsevišķi uzrunāt Rīgas domē ievēlētos politiskos spēkus, lūdzot tikai vienu lietu - tikties ar iedzīvotājiem, lai pārrunātu mikrorajona attīstību un drošības uzlabošanu. Atsaucība - šokējoši niecīga.

"Man atsaucās tikai viena deputāte uz manu iesniegumu. Viņa bija kopā ar mani apstaigāt šo rajonu, bet tas arī viss. Pārējie deputāti pat nepapūlējās atbildēt vienkārši uz iesniegumiem kaut vai rakstveidā. Un tā jau no aprīļa, maija sākuma," saka Monta.

Rīgas pašvaldības policijas ieskatā neviens no galvaspilsētas mikrorajoniem neesot izceļams kā īpaši bīstams. Likumsargi savu darbu veicot ļoti labi. Tikmēr drošības un kārtības uzlabošana, piemēram, izvietojot papildus videonovērošanas kameras, jau esot atkarīga no darba devēja - pašvaldības - maciņa.

Edīte Matuseviča
Rīgas valstspilsētas pašvaldības pārstāve

Diemžēl pašlaik ir daži citi - steidzamāki - jautājumi, kas jārisina, tostarp - vēl arvien ir karadarbība Ukrainā, vēl arvien ir bēgļu plūsma uz Latviju, tāpat pieminekļa demontāža Pārdaugavā notiek… Tie visi ir drošības jautājumi, kas šobrīd ir steidzamāk risināmi, bet komiteja izskatīs šo pieprasījumu un arī šādu tikšanos varam organizēt.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:11

Jaunākās diskusijas