Kā darbojas Lietuvā pieņemtais alkohola pirkšanas aizliegums 1.septembrī?

tautaruna.lv 1.septembris 2022, 20:44
 
Rūta Kalmuka / F64
Kopš 2006.gada Alkohola kontroles likums nosaka, ka katru 1. septembri veikalos aizliegts tirgot alkoholiskos dzērienus, raksta portāls "Lrytas.lv".

Parasti 31. augustā alkohola pārdošanas apjomi pieaug par aptuveni 30%, salīdzinot ar parastu dienu”, portālam lrytas.lt komentēja iepirkšanās tīkla “Iki” komunikācijas vadītāja Vaida Budriene.

Pēc pārstāves teiktā, klienti šajā dienā parasti interesējas par dažāda veida alkoholiskajiem dzērieniem. Visizplatītākā izvēle ir vīns, dzirkstošais vīns un šampanietis.

Arī tirdzniecības tīkla "Norfa" preses pārstāvis Darius Rjliškis apliecināja, ka 1. septembra priekšvakarā kopējais alkoholisko dzērienu pārdošanas apjoms pieaug līdz pat 20%. Viņš uzsvēra, ka pircēju aktivitāte un alkohola iegāde ir atkarīga arī no nedēļas dienas, kurā tiek atzīmēta Zinību diena. Ja tā ir darba diena, kā tas ir šogad, pircēju aktivitāte ir nedaudz zemāka nekā tad, ja 1. septembris iekrīt sestdienā vai svētdienā.

«1.septembrī alkoholisko dzērienu tirdzniecības aizliegums ir spēkā jau daudzus gadus. Klienti jau ir pieraduši, tāpēc, tuvojoties 1. septembrim, ievērojamu pārdošanas apjomu pieaugumu nemanām.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:06

Jaunākās diskusijas