Tramps savu bijušo sievu apglabā golfa laukumā, iemesls - ļoti trampisks

tautaruna.lv 9.augusts 2022, 20:30
 
SCANPIX
Donalda Trampa bijusī sieva Ivana Trampa pagājušajā mēnesī tika apglabāta netālu no Trampa Nacionālā golfa kluba pirmās bedrītes Bedminsterā, Ņūdžersijā, vēsta "The Guardian".

Ja viena daļa iedzīvotāju brīnijās par tādu atdusas vietas izvēli, tad otrai daļai radās aizdomas, ka Donalds Tramps tādā veidā cenšas izvairīties no nodokļa maksas. Proti, nodokļu kodekss Ņūdžersijā atbrīvo kapsētu zemi no visiem nodokļiem, likmēm un aprēķiniem. Līdz ar to, kā atzīmē "The Guardian" Ivanas kapam, iespējams, būs pozitīva ietekme uz Trampa ģimenes labklājību. Trampam pieder šajā štatām kuri ir augsti īpašuma nodokļi, pieder golfa bizness.

Saskaņā ar "ProPublica" publicētajiem dokumentiem Trampa ģimenes trests jau iepriekš mēģināja panākt, ka viņu īpašumu Haketstaunā, Ņūdžersijas štatā, atzītu kā bezpeļņas kapsētas uzņēmumu.

Taču Ivana Trampa, kura nomira šomēnes 73 gadu vecumā pēc kritiena savās mājās Ņujorkas Manhetenā, ir pirmā persona, par kuru zināms, ka tikusi apglabāta golfa laukumā, kur Donalds Tramps un viņa ģimene vasarā pavada daudz laika.

Saskaņā ar Ņūdžersijas nodokļu kodeksu kapsētu uzņēmumi ir atbrīvoti ne tikai no nekustamā īpašuma nodokļiem, likmēm un nodevām vai personīgā īpašuma nodokļiem, bet arī no uzņēmējdarbības nodokļiem, pārdošanas nodokļiem, ienākuma nodokļiem un mantojuma nodokļiem, norāda "Insider".

"Kā nodokļu pētniece es skeptiski izturējos pret baumām, ka Tramps savu bijušo sievu apraka tajā skumjā mazajā netīrumu gabalā savā Bedminsteras golfa laukumā Ņūdžersijā tikai nodokļu atvieglojumu dēļ.

Tāpēc es pārbaudīju NJ nodokļu kodu, un secināju: ļaudis… tas ir nodokļu apiešanas triks. Īpašuma, ienākuma un pārdošanas nodoklis - viss ir likvidēts,” mikroblogošanas vietnē "Twitter" rakstīja Brūka Haringtone, socioloģijas profesore Dartmutas koledžā Ņūhempšīrā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 4:05

Jaunākās diskusijas