Sievietes viesošanās Rīgā ar bērnu ar īpašām vajadzībām izvēršas murgā

tautaruna.lv 9.augusts 2022, 19:30
 
Pixabay
Kristīne "Facebook" dalījusies par nepatīkamu pieredzi, šodien viesojoties Rīgā un apmeklējot valsts pedagoģiski medicīnisko komisiju.
"Šoreiz ir cepiens, milzīgs cepiens. Ar valsts pedagoģiski medicīnisko komisiju
jau iepriekš nebija nekāda brīnišķīga pieredze, bet šodien ir kliņķis visam!!!
Meita pārvietojas ar rollatoru, piebraucam pie med. ped. ēkas, ieeja no Baznīcas ielas, klāt pienāk pašvaldības policists un saka, ka šeit vairs stāvēt nedrīkst, zīme aizklāta. Vaicāju, kur drīkst, norāda uz viesnīcas pazemes stāvvietu, meita jau izcelta no auto, nesaprašanā domāju, ko tagad darīt, gabals liels, tik tālu neaizies.
Zvanu med. ped., vai nevaram iebrauk slēgtajā ēkas pagalmā, redzu ir brīva viena vieta, man, protams, atsaka, mēģinu izskaidrot situāciju, esam ar rollatoru, nevis ar ratiem utt. Nē, šeit jums nevaram palīdzēt un viss, parkojies kur gribi.
Braucu lūkot pazemes stāvlaukumu, bez kādas parking kartes iebraukt nav iespējams. Šeit pateikšu godīgi, aizgāja asaras pa gaisu, braukāju apkārt pa riņķi, nu nav, kur to auto likt!!!
Komisiju kavējam, beidzot noparkoju auto, kamēr "laipnais policists" pieskata manu meitu, skrienu pa galvu pa kaklu, par auto, protams, nesamaksāju, pat nepaskatījos, vai maksas stāvvieta, jo tak kavējam...būs sods, būs, ko darīt, pieņemot, ka centrs, noteikti maksas stāvvieta!
Tad šeit ir jautājums par attieksmi pret cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, cik saprotoši ir valsts institūcijās strādājošie, visiem ir pie vienas vietas. Kāpēc komisija īrē telpas centrā, bez invalīdu stāvvietas, mēs tak neesam vienīgie tādi, kāpēc Rīgas pašvaldības policija neiejūtas situācijā, kas notiktu, ja 1 stundu tur stāvētu mūsu auto (starp citu, ar zilo invalīdu zīmi).
Kāpēc med.ped. nebrīdināja, ka nav stāvvietas??? Esmu tikai sieviete no laukiem, Rīgā braucu ar waze, ar sabiedrisko vispār nespēju iedomāties, kā te atkulties un arī diezgan nereāli ar ratiem vai rollatoru.
Valdībā tikai skaisti runā par vides pielāgošanu, par integrēšanu, par, par, par....bet reālajā dzīvē nu nekas nestrādā
Jā, sanāca gari, bet paldies visiem, kas izlasīs un vismaz pajutīs līdz. Šo rakstot mazliet nomierinājos, kamēr Selīnu vērtē, aizjozu aplūkot auto, vēl neviens nebija piefiksējis nesamaksāto stāvvietu, sameklēju aparātu, samaksāju," raksta Kristīne.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:44

Jaunākās diskusijas