Kas zināms par Mārtiņa Rītiņa pēdējām dzīves stundām?

tautaruna.lv 15.februāris 2022, 10:30
 
F64
"Mēs redzējām, kā dziest Mārtiņš," Gitas Vīksnes, Evijas Kalnbērzas, Ineses Mizovskas, Anastasijas Kuzminovas materiālā "Viņa nāve bija mierīgi dziestoša..." izdevumā "Privātā Dzīve" pauž slavenā šefpavāra krustmeita, kas aprūpēja Rītiņu slimnīcā.
Visu slimnīcā pavadīto laiku Rītiņš nebija viens. Viņam blakus bija draudzenes Lindas Apses bērni - topošie mediķi Renāte un Ingus, kas rūpējās par viņu.

Tieši krustemeita Renāte nogādāja Rītiņu slimnīcā, kad viņš sasirga ar Covid-19.

"Mēs zinājām, ka nave var būt agresīva un nežēlīgi sāpīga, un tā var būt arī mierīgi dziestoša. Mēs redzējām, kā dziest Mārtiņš, un tas mums deva priekšstatu, ka no dzīves var aiziet klusi un cēli," teica Renāte un Ingus.

Kā Rītiņa nāves dienā sacīja Linda Apse, kas par viņu uzrakstīja grāmatu, viņi zināja, ka cerību vairs nav.

Apzinoties, cik bīstamā situācijā ir Mārtiņš, februāra sākumā pie Rītiņa uz slimnīcu devās viņa brāļi Jānis un Andrejs. Pēdējā atvadīšanās reizē ar brāļiem bija arī Renāte un Ingus. Jau tad Rītiņam tika simtprocentīgi padots skābeklis, doti medikamenti zemajam asinsspiedienam un antibiotikas plaušām.

Toreiz abi bērni Lindai teica: "Mammu, ja tu redzētu, cik Mārtiņš ir aprūpēts, un viņam nekas nesāp, tev būtu daudz vieglāk."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:54

Jaunākās diskusijas