Autobraucēji pārskaitušies: par ko mēs maksājam nodokļus?

tautaruna.lv 15.februāris 2022, 18:30
 
Facebook
Gulbenes-Smiltenes šoseja ikdienā ir diez gan noslogota, jau labu laiku atpakaļ ceļa posms no Gulbenes līdz apmēram Velēnai prasījās pēc kārtīga remonta, taču šobrīd problēma ar ceļa segumu jau ir kliedzoša. Dramatiskais ceļa stāvoklis izpelnās negāciju vilni soctīkos
"Gulbenes-Smiltenes šoseja... Sajūta, ka braucam pa mēnesi!
Ja nedod dievs, kāds iebruktu - līdz Rīgai netiktu!
Ceļa malā mētājas riepas ar visiem diskiem! Vājprāts!
Par ko mēs maksājam nodokļus?!" facebook raksta Ilze. Ar ierakstu dalījušies vairāk kā 1000 facebook lietotāji.
14.februārī "Latvijas valsts ceļi" izplatīja paziņojumu:

Autoceļa Gulbene-Smiltene (P27) posmā no Taurēm līdz Gulbenei (34.87-61.22 km) autobraucējiem un pārējiem ceļa lietotājiem līdz jauna seguma ieklāšanai ir jārēķinās ar diskomfortu un lēnu satiksmi.

Pērn rudenī posmā ir uzsākti remontdarbi un ir nomainītas caurtekas, savukārt asfaltbetona seguma pārbūve sāksies šogad. Aicinām autobraucējus nepārsniegt atļauto braukšanas ātrumu un būt piesardzīgiem pie stūres, rēķinoties ar nelīdzenu ceļu. Atvainojamies ceļu lietotājiem par neērtībām.

Jau pirms remontdarbu uzsākšanas šī reģionālā ceļa posms bija ļoti sliktā tehniskā stāvoklī, taču ziemas nepastāvīgo laika apstākļu dēļ patlaban tas ir praktiski pilnībā sabrucis. Mainīgā gaisa temperatūra, nokrišņi un atkušņi kas sekoja viens aiz otra, veicināja bedru veidošanos jau tā neviendabīgajā segumā. Ziemas apstākļos ar aukstā asfalta tehnoloģiju tiek labotas tikai satiksmei bīstamās bedres. Par tādām tiek uzskatītas tādas bedres asfalta segumos, kuru laukums ir lielāks par 0,1 m² un kuras ir dziļākas par 5 cm.

Satiksmei bīstamu bedru labošanu P27 posmā veic būvnieks par saviem līdzekļiem. Atsevišķos P27 posmos segumu vairs nav iespējams uzturēt satiksmei drošā stāvoklī, tāpēc ir samazināts atļautais braukšanas ātrums. Tiklīdz iestāsies piemēroti laika apstākļi, posmā nekavējoties atsāksies pārbūves darbi.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 19:27

Jaunākās diskusijas