TV skatītāji pikti: Latvijas Televīzija cenzē vārdu "latvieši"

tautaruna.lv 15.februāris 2022, 11:05
 
Ekrānuzņēmums
Televīzijas skatītāji pamanījuši, ka, atspoguļojot Ukrainas vēstnieka uzrunu pie Rīgas domes, Latvijas Televīzijas raidījumos "Dienas ziņas", "Panorāma" un "Nakts ziņas" cenzēts vārds "latvieši".

Iepriekš portāls "NRA.lv" ziņoja, ka paužot atbalstu Ukrainas suverenitātei un integrācijai Eiropā, pirmdien, 14. februārī, pie Rīgas domes ēkas pacelts Ukrainas karogs, savukārt vakarā rātsnamu izgaismots šīs valsts nacionālajās krāsās. Paceļot Ukrainas karogu un izgaismojot rātsnama ēku, Rīga izrāda solidaritāti un dod signālu ukraiņu tautai, tāpat kā visai pasaulei, ka Ukraina nav viena savā cīņā par neatkarības aizstāvēšanu.

Pasākumā piedalījās arī Ukrainas vēstnieks Oleksandrs Misčenko, kurš teica uzrunu ukraiņu valodā: "Latvieši, mēs jums ļoti pateicamies par atbalstu."
LTV ziņu sižetā, nesaprotamu iemeslu dēļ, žurnālisti ir cenzējuši vārdu "latvieši" un tulkojumā minēts tikai "Mēs jums pateicamies par atbalstu." Sociālo tīklu lietotajiem rodas jautājums, vai tā tiek izrādīta cieņa pret citas valsts vēstnieku?

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:54

Jaunākās diskusijas