Kā klājas Ūdrim sešus gadus pēc negadījuma?

tautaruna.lv 9.decembris 2021, 17:30
 
Kaspars KRAFTS, F64 Photo Agency
Drīz apritēs seši gadi kopš mūziķa Rolanda Baloža-Ūdra un viņa ģimenes dzīves ritējums apmeta kūleni - Ūdri notrieca automašīna un sākās cīņa par dzīvību un veselības atgūšanu.

Kā ziņo Delfi, šobrīd ģimene - Ūdris, viņa sieva Ilona un dēls Bārts - dzīvo Bolderājas sociālajā mājā.

Dzīvei Bolderājā Ilona saskata vairākus plusus, piemēram, ēkā ir lifts, ir silts viņu "34 kvadrātiņos" un netālajā Bolderājas veselības centrā Ūdris var apmeklēt ergoterapeitu.

Pirms trim gadiem atbalsta projektā "Stiprini Stipro" Ūdrim ziedojumos izdevās savākt aptuveni 16 tūkstošus eiro, par ko ģimene bija ļoti pateicīga ziedotājiem. Šī nauda nepieciešama, lai varētu apmaksāt rehabilitāciju.

"Tiklīdz kā mēs pagājušajā gadā atbraucām uz Rīgu, uzreiz pieteicāmies "Ziedot.lv" rehabilitācijas centrā "Poga". Izgājām kārtīgas veselības pārbaudes, lai saprastu, kas notiek ar Ūdra veselību. Pēc rehabilitācijas centra pārbaudēm izrādījās, ka pa šo laiku traumas ir darījušas savu. Ķermenis "nestāv uz vietas", un, tā kā kreisā puse ir paralizēta, sāk veidoties mugurkaula deformācija, skolioze," stāsta Ilona.

Tādēļ Ūdrim nepieciešama speciāla sēdēšanas sistēma, lai viņš būtu pareizi pozicionēts, un speciāls ratiņkrēsls. Sēdēšanas sistēma pasūtīta, izgatavota pēc individuāliem izmēriem un šajā nedēļā piegādāta. "Taupīgi dzīvojot, tam tiks veltīti 3600 eiro, kas ir liela nauda. Līdz ar to jādomā, ko tālāk darīt, jo ar to arī drīz agrākos gados saziedotā nauda beidzas," saka Ilona.

Kā jau ziņots, 2016.gada 17.janvārī ap plkst. 15.40 Rīgā, Artilērijas ielas posmā starp Aleksandra Čaka un Krāsotāju ielu, Ūdrim uzbrauca automašīna. Mūziķis negadījumā guva smagas traumas. Pēc gadiem Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa pieņēma lēmumu par kriminālprocesa izbeigšanu personas apsūdzībā par mūziķa Rolanda Baloža-Ūdra notriekšanu, jo lietā tika panākts izlīgums.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:57

Jaunākās diskusijas