Sarmīte Pīka atklāj komisku stāstu, kā tikusi pie sava vārda

tautaruna.lv 9.decembris 2021, 18:31
 
Pixabay
Kādreizējā Rīgas domniece Sarmīte Pīka facebook dalījusies, kā tikusi pie sava vārda.
"Pie vārda SARMĪTE tiku mistiski, lai neteiktu - komiski.
Tēvs, pēc manas dzimšanas Siguldas slimnīcā, gāja mani piereģistrēt kā Aiju, bet darba biedri jaunizcepto papuci piedzirdīja un kad viņš pēdējā brīdī, pirms Dzimtsarakstu nodaļas slēgšanas, beidzot tika līdz ierēdnei, tad vairs neatcerējās, ko ar sievu bija nolēmuši meitai vārdā likt. Dzimtsarakstu nodaļas darbiniece, redzot jaunā tēva bezpalīdzību, piedāvāja reģistrēt meitu kā Sarmīti, bet ja pārdomās, trīs dienu laikā ar sievu ierasties pārreģistrēt kā vēlas, pirms dokumenti tiks aizvesti uz Rīgu. Viņš piekrita.
Otrā dienā uz paģirām tēvs atrada reģistrācijas apliecību, bet neatrada dūšu sievai, manai mātei, pateikt, ka meitu sauc nevis Aija, bet Sarmīte. Tā tas turpinājās divus mēnešus, līdz uz lauku mājām atbrauca fedšere - pie mazās Sarmītes. Un tad viss atklājās, bet bija jau par vēlu izmaiņām...
Paldies par apsveikumiem vārda dienā!
Kā saka, pusi mūža kalpojam savam vārdam, otru pusi - vārds kalpo mums! Lai dzīvo Aijas, bet es beidzot esmu samierinājusies un labi sadzīvoju ar savu vārdu - SARMĪTE.," raksta Sarmīte Pīka.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:41

Jaunākās diskusijas