Ekstrēma izklaide 7 gadus vecu zēnu noved slimnīcā

tautaruna.lv 9.decembris 2021, 21:44
 
F64
Cenu pagastā, Brankās, ekstrēma izklaide ziemā septiņus gadus vecam zēnam beigusies slimnīcas palātā, jo puika, vizinoties ar pie kāda ”Volvo” piesietām ragavām, vienā no ceļa līkumiem krita un guva traumas, vēsta ”Degpunktā”.

Sniegotajam laikam raksturīgas aktivitātes arvien biežāk beidzas ar traumām nepilngadīgajiem. Braukšana ar ragaviņām aiz automašīnām pa sasnigušajiem ceļiem ir pārgalvība augstajā līmenī, saka Bērnu slimnīcas ārsti. Sasitumi, nobrāzumi, bet reizēm pat lūzumi, ir tikai maza daļa no sekām, kas var iestāties šādi izklaidējoties.

Kā skaudrs atgādinājums, ka iznākums varētu būt pat letāls, ir pēdējā laika skaļākais incidents Mangaļos, kur gāja bojā divpadsmit gadus veca meitene, kas brauca uz pūšļa, pieāķēta pie apvidus spēkrata. Meitene un viņas ģimenes locekļi ietriecās kokā.

Uz situācijas nopietnību un neapdomību no pieaugušo puses norāda arī ārsti no Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS), kuri traumas šādu izklaižu dēļ redz pārāk bieži.

“Tie gadījumi, kas nonāk līdz mums, šīs ziemas izklaides. Bērni nonāk intensīvajā terapijā, viņus nākas operēt, sniedzot viņiem liela apmēra palīdzību. Tiek konstatēti multiorgānu bojājumi, kas ir graujošas traumas. Tas var atstāt nopietnas sekas uz visu turpmāko dzīvi,” pauž BKUS Anestezioloģijas un intensīvās terapijas klīnikas vadītāja Arta Bārzdiņa.

Mediķi aicina vecākus un bērnus atteikties no šāda veida izklaidēm, kā arī aicina apkārtējos iejaukties vai saukt policiju, novērojot bīstamas situācijas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 16:47

Jaunākās diskusijas