Vestards Šimkus atbild, vai grasās pamest Latviju

tautaruna.lv 11.decembris 2021, 11:12
 
Oksana Džadana/F64
Latvijas pianists Vestards Šimkus, kurš nesen paziņoja, ka uz laiku pārtrauc savu koncertdarbību Latvijā, kanāla TV24 raidījumā "Nedēļa. Post scriptum" atbildējis, vai ir apsvēris domu par valsts pamešanu.

Uz jautājumu, vai pianists neplāno pamest Latviju un koncertēt ārzemēs, kur drīkst to darīt bez vakcinācijas ar negatīvu Covid-19 testu, V. Šimkus norāda, ka dzimtene viņam ir ļoti svarīga.

"Latvija man ir ļoti mīļa un dārga, un es pie tās cenšos turēties, cik vien iespējams. Savulaik esmu dzīvojis ārzemēs un jau padsmit gadus tomēr esmu atgriezies Latvijā. Šobrīd man būtu ļoti smagi pamest šo valsti tik grūtā brīdī. Šeit ir mana ģimene, šeit ir mani mīļie, tuvie cilvēki. Šeit ir manas mājas un tas, kas man ir visdārgākais. Galu galā arī Latvija man ir visdārgākā. Pamest to kā žurkai, kas bēg no grimstoša kuģa, es neesmu apsvēris," atbild pianists.

Jau vēstīts, ka pēc Vidzemes koncertzāles "Cēsis" paziņojuma, ka Vestarda Šimkus koncerts tomēr nenotiks, jo māksliniekam nebūs spēkā esoša sertifikāta, pianists sociālajā vietnē "Facebook" ievietoja ierakstu, kur skaidroja situāciju un paziņoja, ka uz laiku pārtrauc koncertdarbību Latvijā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:18

Jaunākās diskusijas