Iedzīvotāju pamatīgi samulsina jautājums, saņemot balstvakcīnu

tautaruna.lv 11.decembris 2021, 14:12
 
Mārtiņš Zilgalvis/F64
Kāda iedzīvotāja mikroblogošanas vietnē Twitter pauž neizpratni par to,ka pirms balstvakcīnas bijis jāizvēlas, kādu vakcīnu izmantot.

"Saņēmu trešo poti. Apstulbināja jautājums: "Kuru ņemsiet?" Atbildēju, ka neesmu kompetenta izvēlēties. Tomēr tas tika pieprasīts. Vai tas nav kaut kas ļoti dīvains? Man nav medicīniskās izglītības, tātad izvēle nevar būt kvalificēta," sašutumu neslēpj ieraksta autore, vēršoties pie manavakcina.lv.

Atbildi sniegusi manavakcina.lv, norādot, ka līdz šim ir saņemts daudz pārmetumu, ka netiek piedāvāta šāda izvēle un daudzi iedzīvotāji paši gribot izvēlēties kādu vakcīnu saņemt. Viņi atzīmē, ka, "acīmredzot, mediķis Jūsu gadījumā vēlējās būt pretmnākošs un uzdeva šādu jautājumu.

"Tātad jau reģistrators vēlējās būt pretimnākošs, jo, acīmredzot, ikdienā saskaras ar neapmierinātību no to cilvēku puses, kuri grib paši izvēlēties. Par vakcinēšanos pirms noteiktā laika- tās arī šajā gadījumā ir cilvēku vēlmes un pretimnākšana tām. Noteikumos ir pilni 6 mēneši," komentāros pie ieraksta norāda manavakcīna.lv. "No Jums netiek gaidītas speciālista zināšanas. Cilvēki vakcinācijas punktā vēlējās būt pretimnākoši, jo ikdienā saņem pārmetumus no tiem, kas grib izvēlēties. Par infomateriālu- piedāvāju Jums precīzu informāciju, kas ir vienkārši saprotama katram. Ne tikai mediķiem."

Iepriekš jau vēstījām, ka Nacionālā veselības dienesta Vakcinācijas projekta nodaļas pārstāve Inga Vasiļjeva raidījumā "Uz līnijas" uz skatītāju jautājumu, kas ir balstvakcinācija, atbildēja: "Balstvakcinācijai nosaukumi ir ļoti dažādi. Daži to sauc par boosterdevu, citi par trešo devu. Balstvakcinācija ir papildus deva imūnaizsardzības stiprināšanai, ja ta vienkārši izskaidro."

Portāls nra.lv jau rakstīja, ka epidemiologa un profesora viedokli balstvakcināciju. Uz jaunākajiem zinātniskajiem datiem balstītās ECDC rekomendācijas par balstvakcināciju paredz, ka tā ir nepieciešama pēc 6 mēnešiem pēc otrās devas un noteikti visiem tiem, kuri vecāki par 40 gadiem, ierakstā "Twitter" pauda profesors Uga Dumpis.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:46

Jaunākās diskusijas