Pazīstams Holivudas aktieris paziņo par neparastu lēmumu

tautaruna.lv 11.decembris 2021, 18:48
 
AFP/Scanpix/Leta
Holivudas aktieris Maikls Šīns paziņojis, ka ir kļuvis par "bezpeļņas aktieri", ziņo BBC.

Velsiešu izcelsmes aktieris un aktīvists iepriekš pārdeva savus īpašumus, lai nodrošinātu 2019. gada Pasaules futbola čempionātu bezpajumtniekiem Kārdifā.

Tagad Holivudas zvaigzne apņēmies turpmāk izmantot naudu, ko nopelnījis ar savu aktiermākslu, lai finansētu citus projektus.

"Tajā ir kaut kas ļoti atbrīvojošs - atdot naudu tam vai šitam, jo zinu, ka atkal varēšu to nopelnīt,"saka aktieris. "Būtībā esmu pārvērtis sevi par sociālu uzņēmumu, bezpeļņas aktieri."

Aktieris jau ir apsolījis 50 000 mārciņu ziedojumu pieciem gadiem, lai finansētu Velsas studentus Oksfordas universitātē.

M. Šīns atklāj, ka "pagrieziena punkts" viņa lēmumam sekoja pēc 72 stundu ilga darba pie filmas "The Passion" viņa dzimtajā pilsētā 2011. gadā.

"Es iepazinu cilvēkus un organizācijas savā dzimtajā pilsētā, par kuru esamību nezināju," stāsta aktieris. Viņš vēlējies būt ne tikai patrons vai runu teicējs, bet gan darīt vairāk. "Tajā brīdī es domāju, ka man jāatgriežas uz dzīvi Velsā."

Maikls Kristofers Šīns ir Velsas aktieris, producents un politiskais aktīvists. Pēc apmācības Londonas Karaliskajā dramatiskās mākslas akadēmijā viņš 90. gados galvenokārt strādāja teātrī un uzstājās ar ievērojamām skatuvēm izrādēs. Vēlāk pievērsās kino karjerai un plašākai publikai pazīstams ar savām lomām filmās "Tumsas pasaule: Vilkaču sacelšanās", "Krēsla: Jauns mēness", "Trons: Mantojums" un savu darbu seriālā "Seksa meistari".

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 22:12

Jaunākās diskusijas