Atlaistā aktrise no Liepājas teātra vēlas piedzīt 10 tūkstošus eiro

tautaruna.lv 8.oktobris 2021, 10:30
 
Vladislavs Proškins/F64
Aktrise Sigita Pļaviņa iesūdzējusi tiesā Liepājas teātri, prasot atzīt par spēkā neesošu darba līguma uzteikumu, ziņo portāls liepājniekiem.lv, atsaucoties uz reģionālo laikrakstu "Kurzemes vārds".

Aktrise iesūdzējusi tiesā Liepājas teātri, prasot atzīt par spēkā neesošu darba līguma uzteikumu, atjaunot darbā, kā arī kompensēt morālo kaitējumu. Laikraksts "Kurzemes Vārds" noskaidroja, ka prasības pieteikumā minēti 10 tūkstoši eiro.

Lietu gan Kurzemes rajona tiesa Liepājā trešdien vēl nesāka skatīt. S. Pļaviņa lūdza to atlikt, jo viņai esot nepieciešams vairāk laika, lai sagatavotos tiesas sēdei, iesniegtu pretpierādījumus par Liepājas teātra paskaidrojumā minētajiem argumentiem, kā arī, lai noslēgtu vienošanos ar zvērinātu advokāti par juridiskās palīdzības sniegšanu tiesā.

S. Pļaviņa arī vēlas papildināt prasības pieteikumu. Tiesā viņa norādīja, ka grasās iesniegt dažādus pierādījumus - gan rakstiskus, gan audio formātā -, tāpat viņa vēlas lūgt pieaicināt papildu lieciniekus. Pierādījumi būšot par dokumentu viltošanu, interešu konfliktu, nepatiesas informācijas izpaušanu Latvijas medijiem u. c.

Tiesa lēma lietas izskatīšanu atlikt uz 4. novembri, vienlaikus vēršot uzmanību, ka abām pusēm ir iespēja noslēgt izlīgumu.

Jau vēstīts, ka jūlija nogalē aktrise vietnē Facebook paziņoja, ka pēc 29 nostrādātiem gadiem atlaista no darba Liepājas teātrī, norādot, ka nesaskaņas ar teātra vadītāju samilzušas, kad viņa nav vēlējusies vakcinēties pret Covid-19.

Liepājas teātra direktors savukārt noradīja, ka S. Pļaviņa atlaista par neierašanos darbā atkārtoti un atteikšanos pildīt valdes rīkojumus.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:05

Jaunākās diskusijas