Tīreļos iedzīvotāji ceļ trauksmi - raizējas par savu bērnu drošību

tautaruna.lv 8.oktobris 2021, 7:00
 
Ilustratīvs attēls / Dāvis Ūlands/F64
Kopš Liepājas šosejas remontdarbiem pie Tīreļiem trīs bērnu māmiņa Diāna bērnus uz skolu laiž ar pamatīgu satraukumu, vēstīja TV3 raidījums "Bez Tabu".

Skolēnu autobuss, kurš brauc no Rīgas puses, vairs nevar nogriezties par kreisi un izlaist bērnus pieturā, jo ir uzlikta nepārtrauktā līnija. Tas nozīmē, ka mazajiem ķipariem jāizkāpj ceļa labajā pusē un viņiem pašiem ir jāskrien pāri šosejai.

Māmiņas Diānas bērni uz skolu dodas ar diviem autobusiem. Vispirms iekāpj Valgundes pagastā un brauc līdz Tīreļiem, pēc tam jož pāri ceļam uz Jelgavas autobusu.

"Kad man vēl nebija piedzimis jaunākais dēls, es pati braucu viņiem līdzi. Valgundē es iesēdos autobusā, braucu līdz uzpildes stacijai, kāpu ārā un vedu bērnus pāri ceļam. Šeit jau ir bijušas daudz avārijas, pat bērni ir notriekti," saka Diāna.

Tik tiešām autobusu šoferiem nākas pārkāpt ceļu satiksmes noteikumus un šķērsot nepārtraukto līniju, lai iebrauktu pieturā. Diāna pasakās autobusu vadītājiem, kuri neatstāj bērnus vienus pašus nelaimē, bet kāpj ārā un iet viņiem paši pakaļ.

Arī pašvaldība šajā situācijā ir bezspēcīga, Latvijas Valsts ceļi noraidīja priekšlikumu izbūvēt gājēju pāreju. Veicot kājāmgājēju skaitīšanu, secināts, ka iedzīvotāji šeit neesot pietiekamā daudzumā, lai veiktu izmaiņas.

Ceļa uzturētāji skaidro, ka patiesībā veiktās izmaiņas ir veidotas ar mērķi krustojuma šķērsošanu padarīt drošāku.

"Veicot seguma atjaunošanu, minētajā krustojumā ir mainīts horizontālais marķējums, padarot krustojuma šķērsošanu un manevrus uz tā drošākus. Uz Liepājas šosejas ir izveidotas joslas kreisā pagrieziena veikšanai, savukārt no pakārtotā ceļa puses joslas ir padarītas šaurākas, lai autobraucēji maksimāli samazinātu braukšanas ātrumu, dotu ceļu pa A9 braucošajiem. Kreiso nogriešanās joslu izveide uz A9 arī padara drošākus kreisos pagriezienus no pakārtotā ceļa, jo tagad ir pārredzamas visas automašīnas, kuras atrodas uz attiecīgās A9 brauktuves.

Autobusa pieturvietā, virzienā uz Rīgu, situācija ar horizontālo marķējumu nav mainījusies, veikt pagriezienu tur liegts visam transportam, izņemot autobusus. Atļaut tur veikt pagriezienus visam transportam nav plānots," skaidro Anna Kononova, “Latvijas Valsts ceļi” pārstāve.

Tāpat tuvākajā laikā krustojuma zonā plānots samazināt braukšanas ātrumu līdz 70/km stundā.

Vēlreiz izvērtējot situāciju, plānots tomēr mainīt horizontālo apzīmējumu pie iebraukšanas autobusa pieturā, tur nebūs nepārtrauktā līnija.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:59

Jaunākās diskusijas