Latviešu aktieris neizpratnē: Kāpēc ierobežojumi būtu jāattiecina uz vakcinētajiem?

tautaruna.lv 7.oktobris 2021, 10:30
 
Lauris Aizupietis/F64
Aktieris, brīvmākslinieks Madars Zvagulis mikroblgošanas vietnē Twitter paudis neizpratni par to, kāpēc Covid-19 ierobežojumi būtu jāattiecina arī uz vakcinētajiem iedzīvotājiem.
"Vai kāds var izskaidrot kāpēc ierobežojumi būtu jāattiecina uz vakcinētajiem? Šie cilvēki ir izturējušies atbildīgi pret sevi un savu veselību, pret saviem tuviniekiem un sabiedrību kopumā. Kāpēc viņiem tagad būtu jābūt tādiem pašiem ierobežojumiem kā nevakcinētiem?" - ierakstā pauž M. Zvagulis.

Tāpat Zvagulis vēlāk komentāros norāda, ka, ja arī vakcinētajiem iedzīvotājiem būs jāievēro tie paši ierobežojumi, kas nevakcinētajiem, tas neveicinās vakcinācijas tempus.

Aktiera ieraksts izraisījis plašu diskusiju komentāru sadaļā, kur cilvēku domas dalās par to, vai ierobežojumi maz tiks ieviesti visiem, neatkarīgi no vakcinēšanās.

"Es nezinu detaļas, kurš un ko ierosina ierobežot, bet idejiski - šī ir sabiedrības problēma, ko kopā arī jārisina. Kopā potējamies vai nepotējamies, kopā ievērojam ierobežojumus. Nav jau nekādu "šo cilvēku/to cilvēku", ir tikai "mēs"," komentārā pauž trombonists Uldis Ziediņš.

"Precīzi manas domas, turklāt, sen zināms, ka “mana brīvība beidzas tur, kur sākas cita cilvēka brīvība” - kādēļ vakcinētajiem jāziedo sava brīvība citu - nevakcinēto dēļ, ja tie nav bijuši sociāli atbildīgi?" - norāda komentētāja.

"Problēma jau ir tevis paustajā loģikā, ka es vakcinējies, tātad man ir Satversmē garantētas tiesības izplatīt vīrusu. Nē. Vakcīnas ir mazefektīvas pret inficēšanos un pie mazas riska grupu vakcinācijas aptveres un summer of freedom vakcinētajiem, rezultāts ir sekojošs," norāda ieraksta komentētājs.

Jau vēstīts, ka krīzes vadības padomes sēdē šodien plkst.15 atkārtoti tiks izskatīti turpmākie risinājumi Covid-19 izplatības mazināšanai. Pastāv varbūtība, ka uzreiz pēc KVP sēdes, kuras raksturs ir vairāk konsultatīvs, konkrēti lēmumi varētu tikt pieņemti arī ārkārtas Ministru kabineta sēdē, kas gan vēl būtu jāizsludina.

"Valdība visu laiku ir paudusi, ka vakcinētajiem ierobežojumu nav vai tie būs minimāli. Šādiem solījumiem ir jābūt ar savām konsekvencēm. Taču ir arī epidemioloģiskie apsvērumi, ka slimo arī vakcinētie un arī viņi var tālāk izplatīt vīrusu, lai arī daudz mazākā mērā. Pašiem vakcinētajiem tas nav bīstami, problēma ir tā, ka viņi var vīrusu nodot tālāk nevakcinētajiem, kuriem sekas būs daudz smagākas," laikrakstam "Diena" skaidro veselības ministrs Daniels Pavļuts.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:45

Jaunākās diskusijas