Iļguciemā pēc baisā vēja paveras nelāgs skats

tautaruna.lv 7.oktobris 2021, 18:30
 
Ekrānšāviņš no video/Degpunktā
Glābēji saņēmuši aptuveni desmit izsaukumus par vēja nogāztiem kokiem, tostarp Iļģuciemā četrām stāvvietā novietotām automašīnām uzkritušu koku, vēsta “Degpunktā”.

Dienas pirmajā pusē galvaspilsētā un Pierīgā atbildīgie dienesti strādāja intensīvā režīmā, tika ziņots par vairākiem nodarītiem postījumiem spēcīgā vēja dēļ. Glābējiem saņemti aptuveni desmit izsaukumi uz vēja gāztiem kokiem. Pārsvarā bija jāatbrīvo ceļu braucamā daļa, taču vienā no gadījumiem, Iļģuciemā, Buļļu ielā, koks bija uzkritis cilvēkam. Mediķiem cietušais slimnīcā tika nogādāts stabilā stāvoklī, taču guvis dažādas traumas. Tāpat Iļģuciemā pusdienlaikā koks bija uzgāzies uz četrām stāvvietā novietotām automašīnām.

Mašīnas sagaidīja krietni bēdīgākas sekas.

“Skaļš troksnis, sākotnēji nesapratu, kas notika. Pa logu paskatījos, bet tur zars uz mašīnām mētājas. Daži no saimniekiem pieskrēja uzreiz. Te vispār reizēm stāv varbūt kādas divas mašīnas, taču šoreiz vispār piecas. Koks ir milzīgs, resns. To pirms dažiem gadiem, pirms šeit taisīja ceļu, samērīja. Tam esot daudz gadu, nedrīkst zāģēt nost un aiztikt. Izrādās, ka tas jau bija sapuvis,” stāsta vietējā iedzīvotāja.

Brīdī, kad koks lūza, nekur tuvumā nebija cilvēku, arī spēkratu salonos neviena nebija. Lai atbrīvotu samīcītos auto, glābējiem nācās pamatīgi pasvīst. Lai bez apdraudējuma apkārtējiem nozāģētu zarus un pašu koku, adresē palīgā piedzītas arī autokāpnes.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:16

Jaunākās diskusijas