Tapis zināms, kādu pārsteidzošu Čārlza lūgumu pēc Diānas nāves noraidījusi Elizabete II

tautaruna.lv 5.septembris 2021, 11:33
 
GEORGE ROGERS/SIPA/Scanpix/Leta
Princim Čārlzam pēc Diānas nāves esot bijis "pārsteidzošs un drosmīgs" lūgums Elizabetei II, kuru karaliene noraidījusi, raksta "Mirror".

Čārlzs un Diāna oficiāli bija šķīrušies tikai gadu, kad princese gāja bojā trāģiskajā autoavārijā Parīzē 1997. gadā. Tiek ziņots, ka Čarlzs, uzzinot par Diānas nāvi, bijis sagrauts.

Starp Čārlzu un Elizabeti II bijis konflikts par Diānas mirstīgo atlieku nogādāšanu atpakaļ Lielbritānijā. Čārlzs esot vēlējies doties uz Francijas galvaspilsētu ar karaļnama lidmašīnu, lai atgādātu Diānas mirstīgās atliekas, taču karaliene to nav ļāvusi darīt.

Žurnālists un Diānas draugs Ričards Keijs dokumentālā filmā par Diānu teicis, ka tas bijis "pārsteidzošs un drosmīgs" solis no Čārlza puses.

"Viņš bija šķirtais vīrs, viņam nebija tiesību tur būt, ja neskaita to, ka viņš ir viņas dēlu tēvs. Čārlzs gribēja ar karaļnama lidmašīnu doties uz Parīzi, bet karaliene neļāva. Čārlzs par Diānu tobrīd cīnījās vairāk nekā tad, kak viņa bija dzīva," tiek citēts Keijs.

Čārlzs nepiekāpās un visbeidzot karaline viņam atļāva izmantot karaļnama lidmašīnu, lai Lielbritānijā atgrieztu Diānas mirstīgās atliekas.

Diānas bijušais sulainis Pols Barels atklājis, ka Čārlzs, ierodoties slimnīcā, bijis "izmisis". "Tā bija sieviete, ko viņš mīlēja savā veidā," atklāj sulainis.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:48

Jaunākās diskusijas