Jaunietis iesūdz tiesā skolu; mācību iestādei nākas šķirties no prāvas summas

tautaruna.lv 5.septembris 2021, 21:03
 
pexels.com
Transpersonu tiesību aktīvists Gelvins Grimms 2015. gadā tiesā iesniedza prasību pret savu skolu. Pagājuši seši gadi un beidzot Grimms ir uzvarējis, skolai būs nepieciešams apmaksāt visus tiesvedības izdevumus, kas gadu gaitā ir sasnieguši vairāk nekā vienu miljonu dolāru, vēsta medijs "People".

Būdams pusaudzis Grimms saskāras ar visai nepatīkamu situāciju savā izglītības iestādē, kas kalpoja par pamatu iesniegt prasību tiesā pret skolu.

Jaunietis apgalvoja, ka skola diskriminē un pārkāpj transpersonu tiesības. Gelvins tiesā iesniedza prasību par to, ka transpersonām ir liegts lietot zēnu tualeti skolā. Tādējādi veicinot dzimumu diskrimināciju.

Ilgstošo tiesa prāvu laikā bija uzkrājušies iespaidīgi tiesas izdevumi.

Par tiesas izdevumu segšanu noritēja jauna tiesas prāva. Tajā izdevās uzvarēt drosmīgajam jaunietim.

"Mēs esam priecīgi, ka šī ilgstošā tiesvedība beidzot ir beigusies un, ka Gevins ir sevi pilnībā attaisnojis tiesā, taču tam nevajadzēja prasīt sešus gadus ilgu, dārgu tiesvedību," sacīja Gevina advokāts Džošs Bloks.

Šobrīd tiesas izdevumi ir sasnieguši vairāk nekā 1,3 miljonus ASV dolāru

ASV Virdžīnijas Glosteras apgabala skolas padomei nāksies segt visas izmaksas, kas saistītas ar transpersonu aktīvista Gevina Grimma gadiem ilgo juridisko cīņu.

"Glosteras skolas valde bērnam radīja nevis vienlīdzīgu, drošu skolas vidi, bet piecus gadus centās cīnīties ar šo bērnu dārgā juridiskā cīņā, kuru beigās zaudēja. Es ceru, ka šis iznākums nosūta spēcīgu vēstījumu citām skolu sistēmām, ka diskriminācija ir dārgs zaudējums," pēc tiesas sēdes pauda Gevins.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 5:37

Jaunākās diskusijas