Indijā strauji izplatījusies jauna, nezināma slimība

tautaruna.lv 5.septembris 2021, 12:14
 
pexels.com
Indijā izplatījusies jauna, maz pētīta slimība, kas skārusi jau vairāk nekā 300 000 cilvēku, vēsta "Mirror".

Šobrīd papildus cīņai ar Covid-19, Indijas, Utarpradēša štata slimnīcās strauji pieaug cilvēku skaits, kas sasirguši vēl maz izpētītu slimību.

Nezināmās izcelsmes drudzis Indijā raisa bažas par jaunas epidēmijas uzliesmojumu.

Jaunā slimība Indijā lielākoties ir skārusi bērnus. Tā simptomi ir visai līdzīgi Covid-19, tomēr atšķirīgi. Visbiežāk sasirgušajiem ir novērota paaugstināta ķermeņa temperatūra, drudzis, pastiprināta svīšana, locītavu sāpes, galvassāpes, slikta dūša. Retākos gadījumos ir novērota izsitumu veidošanās uz kājām un rokām.

BBC ziņo, ka no jaunā vīrusa miruši vismaz 50 cilvēku, galvenokārt bērni. Nevienam no bojā gājušajiem netika atklāts pozitīvas Covid-19 analīzes. Šobrīd slimnīcās ārstējas vairāki simti cilvēku.

Vietējie ārsti uzskata, ka pie jaunā vīrusa izplatības varētu būt vainīgi odi, kas pērnēsā dažādas infekcijas, piemēram, tropu druzi.

Firozabadas apgabala amatpersona, ārsts Neets Kulshresta atzīst, ka slimnīcās nonākušie bērni ir ļoti smagā stāvoklī. "Pacienti, īpaši bērni, slimnīcās mirst ļoti ātri. Rajonā šonedēļ dzīvību zaudējuši 40 cilvēki, tostarp 32 bērni."

Saskaņā ar Pasaules Veselības organizācijas (PVO) teikto, Covid-19 un tropu drudža epidēmija var radīt nopietnas problēmas un būt bīstama riska grupās esošajiem cilvēkiem.

Tomēr daži veiktie pētījumi liecina, ka lielais nāves gadījumu skaits varētu būt sastīts ar krūmu (ērču) tīfu. Šādu vīrusu var iegūt no inficētām ērcēm. Jau 2003. un 2007. gadā Indija piedzīvoja strauju tīfa uzliesmojumu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:57

Jaunākās diskusijas