Sieviete slimnīcā ilgstoši nevar saņemt aprūpi nevakcinētu cilvēku dēļ

tautaruna.lv 5.septembris 2021, 12:00
 
pexels.com
Sieviete, kurai ir atklāts vēzis ceturtajā stadijā, slimnīcā nevarēja saņemt tūlītēju medicīnisko palīdzību, nepatīkama iemesla dēļ, vēsta "People".

Pērnais gads Kārenai izrādījies visai drūms. Jūlijā viņai tika diagnosticēts resnās zarnas vēzis.

Šobrīd Kārenai vēzis ir attīstījies ceturtajā stadijā. Lai glābtu sievietes dzīvību viņai ir nozīmēta ķīmijterapija.

Pēc kārtējās ķīmijterapijas Kārenai pēkšņi kļuva ļoti slikti un viņas ārsts ieteica doties uz neatliekamās medicīniskās palīdzības punktu.

"Tieši tad iestājās šausmas, kad es sāku zvanīt uz tuvējiem neatliekamās palīdzības punktiem, lai apzinātu situāciju," komentēja Kārenas vīrs Gregs.

Viņš skaidroja, ka tuvumā esošās slimnīcas atzina, ka nepieciešams gaidīt rindā uz ārstu apskati veselas 12 stundas, jo uz slimnīcu dodas ļoti daudz Covid-19 sasirgušie. Kā atzina Gregs, tad šobrīd slimnīcās tiek hospitalizēti ļoti daudz cilvēku, kuri ir inficējušies, bet nav vakcinējušies pret vīrusu.

Nākamajā dienā Gregs aizveda Kārenu uz slimnīcu un atstāja pie tās durvīm, jo nevarēja doties viņai līdzi.

Kārenai nācās uzgaidāmajā telpā gaidīt veselas piecas stundas, līdz viņa tika pārvietota uz gaiteni. Tajā sieviete uzturējas vēl pāris stundas līdz beidzot tika slimnīcas istabiņā.

Sieviete neatliekamās medicīnas punktā aizvadīja kopumā 56 stundas. Kārenas vīrs Gregs savu sāpi par notikušo izklāstīja sociālajā medijā Facebook.

"Slimnīcas darbinieki norādīja, ka šī briesmīgā situācija galvenokārt ir saistīta ar nevakcinētu cilvēku ierašanos neatliekamās palīdzības punktā, kuriem ir novēroti Covid-19 simptomi."

Gregs atzina, ka medicīnas personāls esot paudis, ka pārlieku lielās Covid-19 pacientu noslodzes dēļ aptuveni vēl 70 cilvēki, līdzīgi kā Kārena, gaida rindā uz medicīnisko aprūpi. Lielākoties sasirgušās personas, kuras ir ieradušās pēc palīdzības nav vakcinētas. Tas raisīja lielu sašutumu vīrietī.

"Tātad, mani draugi, tieši šeit jūsu "personīgā brīvība" palikt nevakcinētiem ļoti tiešā veidā rada nopietnas problēmas, negatīvas sekas mums pārējiem."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 5:37

Jaunākās diskusijas