Pasaules labākais bārmenis Reizenbergs parāda, kur ir labākā sēņu vieta Latvijā

tautaruna.lv 28.augusts 2021, 16:20
 
Dmitrijs Suļžics/F64
Pretstatā gandrīz visiem sēņotājiem, kuri labākās sēņu vietas neizpauž un dažreiz pat slēpj no radiniekiem un labākajiem draugiem, Andris Reizenbergs mikroblogošanas vietnē “Twitter” ir dalījies ar vietu, ko pats raksturo kā slavenāko sēņu vietu.

“Šajā vietā, braucot no Dundagas uz Ostēm, ir tās vienas no slavenākajām sēņu vietām! ,”ierakstā mikroblogošanas vietnē “Twitter” atklāj Andris Reizenbergs, pievienojot fotoattēlu no šīs vietas. Braucot pa šo ceļu, var mēģināt sazīmēt īsto vietu, un doties sēņu medībās. Taču ikviens sēņotājs zina, ka sēnes ir jāprot atrast un ar aptuvenas vietas un virziena norādīšanu ir par maz, lai uzreiz pielasītu pilnus grozus.

Tie, kuri bija ieraudzījuši šo Andra tvītu, brīnījās par tādu dāsnumu. “Īstam latvietim trīs lietas, mašīnu un sievu nevienam neaizdod un sēņu vietas - nerāda”, “Vai ta nu vajadzēja to vietu tā reklamēt. Tagad sabrauks tūkstoši,” pie tvīta raksta komentētāji. Arī pats Andris atzīst, ka ar virziena norādīšanu vien ir par maz.

Apskatot kartē, kur atrodas Dundaga un Oste, redzams, ka šis ceļs ir aptuveni 8,5 km garš. Tātad izstaigājams pat ar kājam.

Ekrānuzņēmums

Pasaules kokteiļu čempionātā bārmenis A. Reizenbergs uzvarēja 2019. gadā. Šādu čempionātu ir gadu rīko Starptautiskā bārmeņu asociācija, kas dibināta 1951.gadā. Pirmās asociācijas rīkotās starptautiskās kokteiļu sacensības norisinājās 1955.gadā. Pagājušā gada vasaras vidū viņš paziņoja, ka aiziet no "Balzāmbāra" .

Pērn, jau pirmajā Covid-19 vilnī, kad koronavīrusa Covid-19 dēļ Latvijā ieviests ārkārtējais stāvoklis, daudziem uzņēmumiem nācās uz laiku apturēt savu darbību. Viņu vidū bija arī Vecrīgā esošais "Balzāmbārs", kurš uz laiku bija slēdzis savas durvis apmeklētājiem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:25

Jaunākās diskusijas