Autoplacī Valmierā sievietēm "iesmērē" briesmīgā stāvoklī esošas mašīnas

tautaruna.lv 28.augusts 2021, 17:44
 
F64
Nepārbaudot automašīnu tehnisko stāvokli servisā, neveicot testa braucienu, vien uzticoties lietotu auto tirgotāja “slavas dziesmām” par spēkratiem, valmierietes Santa un Linda iegādājušās džipus, kas brēktin brēc pēc dārgiem remontdarbiem. Sievietes vaino auto tirgotāju spēkratu “iesmērēšanā”, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Santa 2004. gada izlaiduma “Volkswagen “Tuareg” iegādājās pirms divām nedēļām, savukārt Linda 2007. gada “BMW X3” noskatīja aizvadītajā ziemā. Abas sievietes pirkumus veica lietotu autoplacī Valmierā, Rīgas ielā. Sievietes atzīst, ka nav bijušas diez ko kritiskas, izvēloties automašīnas: noskatījušas braucamos vienatnē, uzticoties tirgotāja “slavas dziesmām”.

Abas sievietes automašīnas par aptuveni pieciem tūkstošiem iegādājās līzingā. Linda par “BMW” iemaksāja pirmo iemaksu pusotra tūkstoša eiro apmērā, savukārt Santa “Volkswagen” apvidnieku iegādājās bez pirmās iemaksas.

Sievietes stāsta, ka teju uzreiz pēc automašīnu iegādāšanās sākuši “līst ārā” defekti, gluži kā sēnes pēc lietus. Valmierietes uzskaitīja ļoti daudzas ķibeles.

"Jau otrajā dienā kārba sāka uzvesties dīvaini. Panelī iedegās, dzisa ārā un atkal iedegās brīdinājumi. Vispār nevar saprast, kas notiek. Katru dienu arvien vairāk un vairāk problēmu. Kad brauc, brīžiem kārbai ir tāds kā sitiens, tā it kā slēdzas, it kā neslēdzas. Logu tīrītāji nestrādā. Sākumā vispār netīrīja - saķērās kopā. Tagad strādā, paceļas viena slotiņa. Ir situācijas, kad nevaru izvilkt atslēgu, jo ekrānā parādās, lai ielieku “parking” režīmā, bet viss ir ielikts, es to kloķi varu raustīt uz priekšu un atpakaļ, bet tāpat nekas nenotiek - atslēga nenāk ārā! Zem motora pārsega viss satīts ar izolācijas lentēm. Kad parādīju mašīnu “Volkswagen” centrā, tur pateica, ka tā ir kapsēta. Viss jau sāka parādīties pirmajā nedēļā, savukārt tagad, otrajā nedēļā, parādījās arvien vairāk un jaunas problēmas. Piemēram, tagad panelī rādās, ka lampas neceļas augšā. Ir brīži, kad jāsāk braukt pie luksofora, spiežu pedāli, bet tā nekustas no vietas," stāsta Santa.

Santa uzskaitīja vēl daudzus defektus. Tas, ka nedarbojas, piemēram, “parkošanās” sensori un audio disku atskaņotājs, nu jau sievietei šķiet nieks, apkopojot visas būtiskās problēmas, kas ietekmē automašīnas lietošanu. Tāpat Santa stāsta, ka noskaidrojusi, ka viņas “Volkswagen” kaut kad senāk bija iekļuvis ceļu satiksmes negadījumā, kurā bija sadauzīts, bet tirgotājs par to neesot informējis. Sieviete ir pārsteigta, kā šim auto iegādes brīdī varēja būt derīga tehniskā apskate.

Arī Linda uzskaitīja daudzus jo daudzus defektus, kas “izlīduši” teju uzreiz pēc “BMW” iegādes.

"Mašīna nepieleca, nedarbojās termostats, līdz ar to mašīna nesildīja. Tāpat bija sajūta it kā brauktu tankā, jo kardānam krustiņš beigts. Lejot “bačokā” logu šķidrumu, viss tecēja ārā, visa grīda pludoja. Bez iemesla mašīna sāka slāpt uz ceļa. Beigu beigās, es to aizdzinu ar autoevakuatoru. Es to pat par mašīnu nenosauktu. Tā ir miskaste!" pauž Linda.

Ļoti drīz pēc automašīnu iegādes Santa un un Linda uzsāka komunikāciju ar tirgotāju. Viņš esot piedāvājis ar dažiem simtiem eiro kompensēt remontdarbus. Linda piekrita piedāvājumam, bet pēc virspusējas labošanas “BMW” tāpat palika uz ceļa. Linda atdeva “BMW” līzinga kompānijai, un nu līzinga saistības, lai gan paguva veikt jau vairākus ikmēneša maksājumus, dzēstas. Linda gan pieprasa tirgotājam pusotru tūkstoti eiro, ko samaksāja kā pirmo iemaksu, tomēr tirgotājs atsakoties atdot šo naudu un vairs nereaģējot uz centieniem sazināties.

Savukārt Santa nepiekrita konkrētā “Volkswagen” remontdarbiem par 500 eiro, saprotot, ka ar šo summu nebūs gana. Viņa uzstāj, lai tirgotājs savāc automašīnu un atdod līzinga kompānijai tās finansēto naudas summu par automašīnu. Tomēr arī nevedas komunikācija, sūrojas Santa.

“Bez Tabu” viesojās autoplacī Valmierā, Rīgas ielā, kur pārstāvis Raivis, kurš komunicēja ar abām klientēm, vairs nebija tik runīgs. Viņš gan raidījuma komandu informēja par instrukciju, kā rīkoties klientēm, ko iepriekš, kā stāsta Santa un Linda, neesot klāstījis.

Klausot tirgotāja instrukcijai, Santa un Linda uz karstām pēdām vērsušās pie tirgotāja rakstveidā un sagaida atsaucību.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:45

Jaunākās diskusijas