Slavens Krievijas dizainers sniedz pirmo interviju par cīņu ar vēzi

tautaruna.lv 5.marts 2021, 12:09
 
Tass/Scanpix/LETA
Kopš 2016. gada 57 gadus vecais krievu modes dizainers Valentīns Judaškins cīnās ar nopietnu slimību. Iepriekš par viņa veselības stāvokli runāja tikai radinieki un kolēģi. Tagad pats Judaškins ir nolēmis pastāstīt savu stāstu par cīņu ar vēzi, vēsta TV Rain.

Katru gadu Judaškins veic pilnu veselības pārbaudi labākajā Losandželosas klīnikā, jo ārsti ieteica pēc četrdesmit gadiem noteikti sekot savai veselībai, un Valentīns regulāri ievēroja šo padomu. Bet pirms pieciem gadiem notika tā, ka modes dizainera prātu pārņēma biznesa lietas, un viņš nevarēja atrast laiku obligātajai pārbaudei.

Pēkšņi sāka sāpēt galva. 57 gadus vecais dizainers nepiešķīra tam nekādu nozīmi, jo, katru mēnesi lidojot ar lidmašīnu, viņš bija pieradis pie tik vieglām sekām. Bet sāpes nerimās, un amerikāņu ārsti ieteica viņam vērsties pie vietējā speciālista akadēmiķa Mihaila Davidova.

Judaškinam tika noteikta briesmīga diagnoze. "Viņš teica, ir tā un tā, ieteica kādu speciālistu meklēt, jo galvā jau bija metastāzes. Tad bija izvēle - darīsim to vai nedarīsim. Par laimi, akadēmiķis Davidovs nāca klajā paizņoja: "Darīsim to"," atceras dizainers.

Izrādījās, ka primārais slimības avots bija nieres, un, ja tajā aizņemtajā gadā Judaškins nebūtu nokavējis regulāro veselības pārbaudi, slimība būtu pamanīta jau agrāk. Bet notika tā, kā notika, un Judaškins ar lielu siltumu un pateicību runā par ārstu, kurš lēma uzņemties šo grūto lietu, un sauc viņu par savu otro tēvu.

Modes dizainera radinieki ar šausmām uzvēra briesmīgās ziņas, taču pats Judaškins turpināja dzīvot un strādāt. Viņš atceras, kā pēc drīz pēc operācijas pat gatavojās lidot uz Parīzes modes nedēļu, bet pēc tam atrada sev aizstājēju.

Visbriesmīgākais, kā pauž Judaškins, pat nav brīdis, kad tika noteikta diagnoze, bet tas, ka tā atkārtojas vēl un vēl.

“Visgrūtākais visiem, kas idzīvo šādu stāstu, ir tas, kad atkal jādodas uz pārbaudi. Jūs sevi sagatavojat morāli un pēc tam vēl trīs mēnešus saņemat jaunu elpu. Jūs nedzīvojat gadus uz priekšu, bet ceturkšņus. Kad jums ir laiks kaut ko darīt, novērsiet uzmanību un pat izskatieties labi, ”atzina Judaškins.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:49

Jaunākās diskusijas