Aktieri mājsēdes laikā pāris reizes aptur policija

Anete Ošleja 4.janvāris 2021, 14:44
 
f64.lv, Lauris Aizupietis
Svētku laikā un nedēļas nogalē mums visiem bija jāievēro komandantstunda jeb mājsēde. Aktieris Madars Zvagulis sociālajos medijos dalījās ar savu pieredzi un sastapšanos ar policiju mājsēdes laikā.

Aktieris savā Twitter kontā dalījās ar savu pieredzi, kā mājsēdes laikā, divas reizes ir sastapies ar policiju.

Īsi pirms Jaunā gada, 30. decembrī, Madars pirmo reizi sastapās ar likumsargiem. Viņš pēc pulkstens desmitiem bija devies ārpus mājas, lai uzsmēķētu. Tajā brīdi viņu uzrunāja policisti.

Aktieris atzinīgi novērtē policijas darbu un to, ka paskaidrojot savu ārpus iekštelpām esošo situāciju, viņi ir bijuši ļoti saprotoši.

Ne tikai svētku laikā, bet arī brīvdienās visiem iedzīvotājiem tika noteikts, ka ārpus mājvietas atrasties pēc 22:00 nav ieteicams. Kā aktieris min, tad viņš par to bija piemirsis. Šoreiz viņa atrašānās ārpus dzīvesvietas bija pamatota.

Policija viņu ir apturējusi, apjautājusies par to, kāpēc viņš neatrodas mājās. Kā min aktieris, tad viņš nebija aizpildījis nepieciešamo apliecinājumu, kas norāda par pamatotu iemeslu, kāpēc ir pamesta dzīvesvieta. Policisti ir bijuši ļoti saprotoši un likuši to aizpildīt turpat uz vietas, un aktieris izvairījās no soda maksāšanas.

Lai samazinātu risku gadumijas laikā inficēt vienam otru ar Covid-19, visiem Latvijas iedzīvotājiem bija jāuzturas savās dzīvesvietās laikā no plkst. 22.00 līdz plkst. 5.00. Arī 8., 9. un 10. janvārī jeb naktīs no piektdienu uz sestdienu un no sestdienas uz svētdienu, Latvijā darbosies komendantstunda. Naktīs pārvietoties ir atļauts, ja tiek aizpildīts apliecinājums, kas paskaidro dzīvesvietas pamešanu. Naktīs pārvietoties varēs personas, kuras dodas uz vai no darba vai dienesta vietas un veic darba vai dienesta pienākumus.
Tie, kam nepieciešama medicīniskā palīdzība, arī veterinārā medicīniskā palīdzība. Neatliekamo pakalpojumu sniedzēji un saņēmēji, kā arī nakts dežūrās klātienē strādājošie, kuru darba specifika liedz strādāt attālināti.
Pārvietojoties mājsēdes laikā, līdzi jāņem rakstisks apliecinājums, personu apliecinošs dokuments (pase vai ID karte), kā arī dienesta vai darba apliecība, ja tāda ir.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:45

Jaunākās diskusijas