"Pazemošana"; Lizbovskis skarbi izsakās par jaunajiem ierobežojumiem

tautaruna.lv 16.oktobris 2020, 17:30
 
Gints Ivuškāns/F64
Sporta ziņu žurnālists Lauris Lizbovskis sociālajā vietnē Facebook paudis viedokli par ierobežojumiem, kas attiecas uz sporta nodarbībām.
Lizbovskis jaunos ierobežojumus apzīmē kā "pazemošanu".
"Daudzu gadu garumā vadot, piedaloties un filmējot Tautas sporta pasākumus skriešanā, orientēšanās sportā, slēpošanā, peldēšanā un riteņbraukšanā utml, esmu pārliecināts, ka šādos apstākļos esam disciplinēta un vieda tautas šūna, kas netusē pēc pieveikta maratona. Trakākais ir tas, ka 80 % to nedara, un esam mazākumā pret lielo dīvānā sēdētāju armiju, kas bombardē soctīklus ar pareizo viedokli un mums neļauj sportot svaigā gaisā vairāk par ministru, štāba juristu izdomāto skaitli. Jā, mēs, ķipa stiprie, trenējamies vienatnē, esam pieraduši - mēs šo stulbumu pārvarēsim, bet žēl tos, kas tikko sākuši, kuri iziet un mūk no pavasara šoka, depresijas, nepiepildās solījumi un sapņi," raksta žurnālists.
Viņš arī neslēpj, ka nepiekrīt lēmumam par Rīgas maratona atcelšanu. "Kariņš teica, ka maratons ir Neprāts. Bet gribētu oponēt - MK tuvredzība ir Neprāts. Nē, Vājprāts. Tieši tautas kustībā, veselībā ir spēks. Atcelta vesela virkne tautas sporta pasākumu, kuros iespēja inficēties ir aptuveni 20 reizes mazāka nekā skolā, darbavietā, autobusā vai lielveikalā. Āmen. Lai vai kā, turpinām kustēties!" pauž Lizbovskis.

Komentāru sadaļā cilvēki lielākoties steidz piekrist Lizbovska viedoklim. "Varu parakstīties zem katra vārda. Valdība ir zaudējusi veselo saprātu," raksta viena no komentāru autorēm.

"Vai tad kāda ir aizliedzis skriet? Laipni lūgti! Gravas un lauku ceļi jūs gaida!" norāda cits komentētājs.

Jau ziņots, ka valdība pieņēmusi lēmumu, ka no 17.oktobra līdz 6.novembrim sporta treniņi (nodarbības) tiek organizēti ārtelpās, individuāli vai attālināti. Organizējot grupu sporta treniņus (nodarbības) ārtelpās, neizmanto ģērbtuves. Minētais ierobežojums nav attiecināms uz Latvijas pieaugušo izlases, Latvijas Olimpiskās vienības un Latvijas Paralimpiskās vienības sportistu, kā arī komandu sporta spēļu augstāko līgu komandu sporta treniņiem pieaugušajiem.

Tāpat no 17.oktobra līdz 6.novembrim aizliegts organizēt sporta pasākumus. Minētais aizliegums nav attiecināms uz starptautiskajiem sporta pasākumiem, kā arī komandu sporta spēļu augstāko līgu komandu sporta sacensībām pieaugušajiem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:53

Jaunākās diskusijas