VIDEO: Lai glābtos no liesmām, visa ģimene Olaines pusē izlec pa logu

tautaruna.lv 16.oktobris 2020, 13:14
 
Ekrānšāviņš no video/Degpunktā
Par mata tiesu no ugunsgrēka savā mājvietā izglābusies ģimene no Olaines pagasta. Trīs no pieciem cilvēkiem, kas nelaimes brīdī atradās ēkā, joprojām guļ slimnīcā. Zaudēta māja un visas sadzīves mantas, vēstīja raidījums "Degpunktā".

Olga kopā ar vīru un trīs gadus veco meitiņu dzīvo vasarnīcu ciemā ”Jāņupe”, kas atrodas Olaines pagastā. Trīsstāvu privātmājā mitinājās arī Olgas mamma ar savu dzīvesbiedru. Visa ģimene netraucēti gulēja saldā miegā, kamēr ēkas pirmo stāvu jau bija pārņēmušas liesmas. Nakts vidū Olgas mamma pēkšņi pamodās.

“Mēs gulējām otrajā stāvā. Šeit patēvs ar mammu, blakus istabā mēs. Es dzirdēju, ka mamma sāk kliegt, deg, deg,” stāsta Olga.

Ceļu uz trepēm un ārdurvīm bija pārņēmušas liesmas. Iesprostotie cilvēki saprata, ka izeja ir tikai viena - lēciens pagalmā pa otrā stāva logiem. Pirmais zālājā piezemējās Olgas vīrs. Sieviete paņēma rokās mazo meitiņu un nogaidīja.

“Vīrs atradās kaut kur šeit, viņš kliedza, jo viss bija pilns ar dūmiem un neko vairs nevarēja redzēt. Es vairs neko nesapratu, mēs visi sākām klepot un aizrijāmies ar dūmiem. Es dzirdu, ka viņš kliedz - met, met! Cik bija manos spēkos, izliecos pa logu un metu viņam bērnu, un saklausīju - es noķēru! Viņš noķēra manu meitu un tad es izlecu uzreiz pakaļ, paķēru bērnu un aizskrējām,” atminas Olga.

Paralēli no blakus istabas logiem bija izlekuši arī 53 gadus vecie Olgas vecāki. Trieciens pret zemi abiem salauza mugurkaulu. Arī Olgas vīrs smagi cieta.

“Mammai ir mugurkaula lūzums, taisīja operāciju. Ļoti stipri roku un kāju apdegumi, nedaudz skarta arī seja. Vīrs atrodas apdegumu centrā ar muguras, galvas, roku un kāju smagiem apdegumiem. Patēvam mugurkaula lūzums, lauzta kāja, kā arī neliels apdegums uz rokas,” stāsta Olga.

Šobrīd Olga un viņas meita mitinās pie radiniekiem. Visi pārējie saimes locekļi guļ slimnīcas palātās. Māja nebija apdrošināta, un visas sadzīves mantas, kas tajā atradās, ir iznīcinātas.

Ja kādam ir iespēja atbalstīt cietušos finansiāli, var zvanīt uz labdarības fonda “Pēc ugunsgrēka” atvērtajiem ziedojumu tālruņiem.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:44

Jaunākās diskusijas