Abu Meri aicina iedzīvotājus nekļūt par "pazudušajiem" pacientiem

Lelde Veinberga 11.oktobris 2020, 13:30
 
Romāns Kokšarovs/F64 Photo Agency
Bijušais Saeimas deputāts un ārsts libānietis Hosams Abu Meri vērsies pie iedzīvotājiem ar lūgumu nekļūt par "pazudušajiem" pacientiem, kuri neierodas uz ārsti vizītēm un arī tās neatsaka, lai dotu iespēju citiem cilvēkiem nokļūt pie ārsta.

"Mīļie draugi, sekotāji un visi, kas šo lasa, saprotu, ka var būt ārkārtas situācija, un cilvēks netiek pie ārsta, kad pierakstījies. Bet, ja cilvēks ir sazvanīts, apstiprina, ka būs un neatnāk, un tas tā notiek vairākkārt... tas ir bezatbildīgi pret visiem tiem , kuri gaida rindā un varētu tikt viņa vietā.

Šādi “pazūdošie” pacienti, diemžēl, ir ikdiena gan manā, gan visu kolēģu praksē - valsts, pašvaldības un privātajās veselības aprūpes iestādēs.

Lai tiktu pie ārsta, cilvēki nereti gaida ne vien nedēļas, bet mēnešus. Es saprotu, ka cilvēki pierakstās pie speciālistiem vairākās iestādēs, gaidot, kur tiks ātrāk un tur arī iet. Tas ir normāli. Bet, lūdzu, šādos gadījumos ir jāpiezvana un jāatsaka vizīte citās pieraksta vietās. Iespējams, neatnākušā cilvēka vietā būtu varējis atnākt pacients, kura dzīvības glābšana ir dienu, varbūt pat stundu jautājums. Es ļoti aicinu cienīt ārstu un citu pacientu laiku un būt atbildīgiem. Lai visiem stipra veselība un novēlu, lai ārsta pakalpojumi nav vajadzīgi!" vēl ārsts.

Šī problēma ir aktuālā daudzos Latvijas reģionos un dažādās ārstniecības iestādēs. Abu Meri jau iepriekš runājis par šo problēmu, ierosinot, ka par neizmantotu pierakstu pie ārsta būtu jāmaksā, līdzīgi kā tas notiek, ja neizmanto rezervētu viesnīcu. Ārsts uzskata, ka cilvēki tiktu disciplinēti un biežāk atcerētos pierakstu, ko neizmanto, atcelt.

“Ja tev ir kredītkarte, tad pierakstoties pie speciālista, 20%, 30% no apmeklējuma maksas varētu tikt rezervēta no kartes. Tā nauda netiktu noņemta, bet rezervēta un, ja cilvēks neatnāk uz pēc pierakstu pie ārsta, tad, piemēram, 50% no šīs rezervētās summas tiktu noņemta,” risinājumu izklāsta Abu Meri.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:03

Jaunākās diskusijas