VIDEO: Kāpēc Čaka ielas iedzīvotāji Rīgā naktīs nevar gulēt?

Viktorija Gabrjuna 11.oktobris 2020, 11:30
 
Ģirts Ozoliņš/F64
Čaka ielas remontdarbu laikā Rīgā tuvāko namu iedzīvotāji ne tikai dienās, bet arī naktīs spiesti sadzīvot ar smagās tehnikas un darba rīku radītā trokšņa sekām – galvassāpēm un bezmiegu, vēstīja raidījums "Bez Tabu".

Kārlis, kurš dzīvo Čaka ielas namā, ir gandarīts par vietvaras lēmumu beidzot to savest kārtībā, taču ir neizpratnē, kādēļ vietā, kur ir tik daudz dzīvojamo māju, darbi jāveic arī naktīs.

“Gulēt nav iespējams! Ja strādā smagā tehnika, visa māja vienkārši vibrē un kļūst par milzīgu skaļumu! Darbi ir bijuši divos, trijos naktī, pusčetros. Manuprāt, tas nav normāli!” pauž Kārlis.

Vikentijs, kurš rīta agrumā devies izvest pastaigā suņus, stāsta, ka troksnis ir teju katru vakaru; no dauzīšanas, asfalta uzrakšanas un citiem darbiem vibrējot māja. Brīžos, kad strādnieki rosoties pie mājokļa vārtiņiem, tad dzīvokļos jūtami dīzeļa atgāžu dūmi. Viņš gan uz notiekošo raugās pozitīvi, akcentējot, ka ar nebūšanām jāsadzīvo vien īslaicīgi. Vikentijam piekrīt arī Augustīna, taču uzsver, ka, viņasprāt, pa naktīm organizēt darbus nevajadzētu. Dažkārt troksnis neļaujot gulēt pat līdz trijiem naktī, tāpēc sieviete spiesta cīnīties ar bezmiegu.

Vētru sociālajos tīklos sacēlusi dziedātājas Olgas Rajeckas meita Marija Migleniece. Viņa iemūžinājusi, kā zem dzīvokļa logiem Čaka ielā četros rītā notiek spraigi un trokšņaini remontdarbi. Jauniete piedzīvojusi arī nievājošu attieksmi no strādniekiem un situāciju raksturo ar vienu vārdu - izmisums!

Iedzīvotāji centušies situāciju risināt pa labam - lūguši strādniekus būt klusākiem vai paveikt darbus laicīgāk, sazinājušies ar Rīgas domes Satiksmes departamentu, taču dzirdīgas ausis tā arī nav atraduši - palīdzēt neko nevarot.

Satiksmes departamentā ar skaidrojumiem ir skopi, vien apstiprina, - darbi tiek veikti naktīs, jo tos uz priekšu dzen nodošanas termiņš.

Departamentā nesola, ka turpmāko divu mēnešu laikā darbi miega stundās varētu tikt pārtraukti. Iedzīvotājiem atliek vien paciest neērtības un meklēt naktsmājas pie tuviniekiem.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 5:26

Jaunākās diskusijas