Antra Aizupe, Felipe Gabriels un Agnija Grigule atklāj savas iecienītās atpūtas vietas Rīgā

Portāls nra.lv 17.jūlijs 2020, 14:16
 
Publicitātes foto
Spēja noķert pilsētas ritmu un vienlaikus izbaudīt atpūtas mirkli – tā ir īsta pilsētnieka pazīme un arī izaicinājums, jo atrast vietu, kur netraucēti iemalkot kafiju vai kādu uzkodu un novērtēt lielisku skatu mierā un klusumā, nav nemaz tik vienkārši. Šovasar radīta pirmā Latvijas slepeno punktu karte, kur ikviens var pievienot savu īpašo vietu atpūtai. Aktrise Anta Aizupe, multimākslinieks un futbolists Felipe Gabriels un influencere Agnija Grigule atklāj, kur viņi rod atslodzi dinamiskajā dienas ritmā.

Antas Aizupes īpašā vieta rīta skrējienam un rotaļām ar bērniem

Aktrise Anta Aizupe atzīst - lai gan par atpūtas vietu to dēvēt būtu ironiski, jo tā atrodas Rīgas centrā un ir ļaužu pilna, viņas iemīļotais punkts pilsētas kartē ir Kronvalda parks. “Šī vieta man asociējas ar laiku, kad piedzima mani bērni, jo tur devos garās pastaigās un jutos mierīga. Tagad turp dodos skriet vai eju ar bērniem uz rotaļu laukumu. Mani nomierina koki, zaļums un ūdens tuvums,” atklāj Anta. Viņa gan atzīst - mīļākās vietas ir mainīgs jēdziens, kas atkarīgs no iekšējā stāvokļa un sajūtām: “Agrāk man, piemēram, ļoti patika dažādu māju pagalmi, bet tagad ilgojos pēc plašumiem, augstām koku galotnēm un ūdens.”

Publicitātes foto

Felipe Gabriels meklē jaunus punktus kartē

Multimākslinieks un futbolists, Latvijā dzīvojošais brazīlietis Felipe Gabriels par savu mīļāko punktu Rīgas kartē sauc Barona ielas sporta laukumu, kas gan arī nav diez ko slepens - te tiekas visi sportot gribētāji, atpūtnieki un vienkārši garāmgājēji, gan bērni un jaunieši, gan vecāki cilvēki, kas meklē kādu aktīvās atpūtas nodarbi.

“Augot Brazīlijā, uz ielām katru dienu bija daudz bērnu, kuri vienmēr nodarbojās ar dažādām sporta aktivitātēm un spēlēja spēles. Daži bērni brauca ar riteni, ar skūteri taisīja trikus, spēlēja futbolu, basketbolu, volejbolu un daudz citu spēļu, kas nav pazīstamas Latvijā. Tāpēc man ļoti patīk redzēt, ka cilvēki sporto un ir aktīvi, jo tas nāk par labu veselībai,” stāsta Felipe. Agrāk, trenējot bērnus futbolā, viņš turp devies biežāk, taču tagad atzīst, ka labprāt atklāj arī jaunas vietas, īpaši vasarā. Bet tad, kad nedodas jaunu vietu meklējumos, Felipe ar draugiem atpūšas Andrejostā vai citās vietās, kur var redzēt upi vai jūru.

Publicitātes foto


Agnijas Grigules slepenais punkts - krietni augstu virs Rīgas ielām

Ja Antas un Felipes iemīļotās atpūtas vietas ir visiem labi zināmas un brīvi pieejamas, uzņēmēja Agnija Grigule var lepoties ar tiešām slepenu punktu pilsētas kartē - tas ir viņas ofisa jumts pašā Rīgas centrā. “Protams, tur cenšos neuzturēties pārāk bieži, jo tas nav īsti atļauts, kaut arī nav bīstami. Man bieži patīk pabūt augstumā, baudīt pilsētas skatu un netraucēti raudzīties debesīs, ko neaizsedz ēkas. Sajūta dažkārt ir kā pie jūras, pat esot uz jumta, kas var šķist diezgan sirreāli. Gan jau arī kādi pasākumi tur ir notikuši, bet man patīk tieši tas, ka tur neviens īsti netiek klāt, tāpēc vieta nav enerģētiski piesārņota,” saka Agnija.

Viss ir labs ar mēru - Agnija spriež, ka katru dienu uzturēties savā mīļākajā vietā būtu dīvaini. Turp jādodas pēc iespējas retāk, lai krātu patīkamās sajūtas, nevis padarītu to par rutīnu, kas ātri vien var apnikt un nogalēt mīļākās vietas statusu.

Vēl viens īpašs Agnijas rituāls ir ik vakaru ar velosipēdu aizbraukt līdz Daugavai. “Tautas dziesmās to mēdz dēvēt par “sāpju māti”, tāpēc visas negatīvās enerģijas, kas sakrājušās pa dienu, atstāju tur, lai nākamajā dienā tās netraucētu,” atklāj Agnija.

Publicitātes foto

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:42

Jaunākās diskusijas