Dainim Grūbem jācīnās par savām mājām ar Mārupes domi

Viktorija Gabrjuna 19.jūnijs 2020, 9:20
 
Vladislavs Proškins/F64
Kad aktieris Dainis Grūbe pirka māju Mārupē, viņš netika informēts par plāniem blakus mājai uzcelt piectsāvu ēku, vēstīts Gitas Vīksnes materiālā "Aktieris aizstāv savas tiesības uz sauli" izdevumā "Privātā Dzīve".

Grūbe ar ģimeni iegādājies īpašumu starp tā saucamajām rindu mājām Mārupē. Kad pirms kāda laika viņš jautāja projekta attīstītājam, kā nākotnē plāno izmantot milzu pļavu, kas ir blakus, viņam tika atbildēts, ka plānota privātmāju (ne augstāku par diviem stāviem) izbūve. To pašu viņam teica Mārupes būvvaldē.

Aktieris atklāj, gan viņš, gan citi rindu māju pircēji, kad iegādājās īpašumu, ticēja, ka dzīvos ekoloģiskā vidē, ar ainavisku skatu un zemu trokšņu līmeni.

Taču nesen nejauši Grūbe uzzināja, ka Mārupes pašvaldībā klusi jau notikušas divas publiskās apspriedes par zemes gabalu līdzās mājām, taču neviens no māju īpašniekiem nebija informēts par plānotajām izmaiņām - pļavā celt piecstāvu ēku.

Tagad Grūbe kopā ar kaimiņiem ir publiski vērsies gan Mārupes domē, gan VARAM.

"Sākumā Mārupes dome teica, ka iespēju protestēt mēs jau esam nokavējuši, bet mums jau ir izdevies parādīt, ka tā vis nebūs. Šobrīd viss ir apstādināts, arī VARAM apstirpināja, ka varam droši iebilst," piebilda Grūbe.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:58

Jaunākās diskusijas