Kaimiņi liepājnieku dzīvi pārvērš teju par elli

Viktorija Gabrjuna 19.jūnijs 2020, 14:30
 
Ekrānšāviņš no video/Bez Tabu
Daudzdzīvokļu nama iedzīvotāji Liepājā jau divus gadus cieš no divu kaimiņu – mīlnieku pāra – ķīviņiem un terora. Iesaistot problēmas risināšanā policiju, saņem draudus un tiek pie sabojāta auto, vēstīja raidījums "Bez Tabu".

Ar kaimiņiem Larisu un Rihardu Oskara Kalpaka ielas iedzīvotājs Mārtiņš un citi nama iemītnieki “karo” jau divus gadus. Vīrietis zina teikt, ka abiem esot garīgās veselības problēmas, kas, visticamāk, arī vainojamas pie neadekvātās uzvedības.

Situācija pasliktinājusies rudenī, kad kaimiņš vilciena negadījumā zaudējis kājas:


“Kaimiņš Rihards ievācās pie sievietes dzīvoklī, jo viņš pats nav vietējais, un tad sākās visas problēmas. Pa balkonu tika mestas stikla burciņas ārā - pilnas, tukšas, pilnas ar ievārījumiem. Ir bijis gadījums, kad mēs ar sievu un bērnu ejam pastaigāties, viņš stāv, ceturtajā stāvā atvēris logu, pasaka: “Pamūciet malā, man vajag nokārtoties!” Kāpņu telpā tiek lietots alkohols, ir bļaustījies necenzētiem vārdiem, lamājies,” stāsta Mārtiņš.


Kāda cita nama iedzīvotāja nobažījusies, jo kaimiņš regulāri smēķējot, kāpņu telpā dzerot vīnu vai alu, skaļi klausoties mūziku un traucējot citiem mieru. Apkopējai nereti nākoties savākt kāpņu telpās sasitos, izmētātos traukus, kuri tur paliekot pēc mīlnieku ķīviņiem.

Liepājas pašvaldības policijas priekšnieks Uldis Novickis stāsta, ka Kalpaka ielas nams tiekot īpaši uzraudzīts. Ja pienākot vairāki izsaukumi, prioritāri tiekot apkalpoti tieši šīs daudzdzīvokļu mājas iemītnieki, kuri nereti sūdzoties par kaimiņu skandāliem un neadekvāto uzvedību.

Mīlnieki nolēmuši atriebties par policijas iesaistīšanu problēmas risināšanā; reiz Mārtiņa automašīna bijusi apzīmēta ar pirkstiem un atklājies, ka zem nepieklājīgās simbolikas mākslas darbiem ievilktas švīkas. Tāpat kaimiņiene, paņēmusi līdzi divus vīriešus, devusies pie Mārtiņa skaidroties, solot, ka nākamreiz, kad vīrietis nolems izsaukt policiju, nāksies izrēķināties ar abiem svešiniekiem. Reiz, atgriežoties mājās, atklājies, ka viņa dzīvokļa durvis noķēpātas ar melnu krāsu, kuras atstātās piles uz grīdas vedušas līdz pat Larisas un Riharda miteklim.

Policija problēmas risināšanā iesaistījusi arī sociālo dienestu, kas veicot pārrunas un motivējot abus nemiera cēlājus atbrīvoties vismaz no alkohola atkarības!

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:23

Jaunākās diskusijas