Smaga avārija Olaines novadā: cietuši pieci bērni

Viktorija Gabrjuna 19.jūnijs 2020, 12:16
 
Ekrānšāviņš no video/Degpunktā
Avārijā uz Rīgas apvedceļa trīs automašīnu sadursmē ceturtdienas pēcpusdienā cietuši pieci bērni.
Agrā pēcpusdienā Olaines novadā bēdīgi slavenajā Rīgas apvedceļa posmā netālu no Jaunolaines karjera, kur pēdējo gadu laikā notikušas vairākas smagas avārijas, kārtējo reizi nograndis sprādzienam līdzīgs troksnis, kad kāds “Volkswagen” busiņš iestūrējis priekšā braucošajā vieglajā auto “Honda”.

“Mēs griezāmies pa kreisi, un tur no aizmugures ietriecās mašīna,” stāsta “Honda” spēkrata vadītāja. Pēc pirmās salīdzinoši vieglās sadursmes “Honda” iesviesta pretējā joslā, kur taranējusi pretim braucoša kravas auto sānus.

Turpat negadījuma vietā “Degpunktā” sastop arī vīru, kurš pilotējis “Volkswagen” busiņu un šos skatus redzējis savām acīm: “Sieviete strauji nobremzēja, gribēja apstāties. Tur, kur nedrīkst, un viņa to darīja bez pagrieziena rādītāja. Es aizmugurē braucu, un es ietriecos. Viņa domāja ātri izgriezt, bet nesanāca viņai. (DP: Viņa domāja, ka nogriezīsies, bet nācās apstāties?) Jā, tāpēc, ka pretī brauca vēl viena mašīna. (DP: Šeit, šajā mašīnā, bija cik cilvēku?) Tur bija daudz nepiesprādzējušos bērnu. (DP: Kāds viņiem veselības stāvoklis? Paši izkāpa?) Jā, viņi visi paši izkāpa. Viss normāli. (DP: Un jums?) Man viss kārtībā, es biju viens pats pie stūres. Te ir tā, ka laikam vajadzēja distanci vēl vairāk ievērot. Re, kur viss bremzēšanas ceļš, var redzēt, kā es nobremzēju. Nespēju es nobremzēt vairāk.”

Līdzīga versija par situāciju uz ceļa tieši pirms sadursmes ir arī kravas auto stūrētājam.

Kā “Degpunktā” noskaidroja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā, notikuma vietā, uz kuru bija devušās trīs mediķu brigādes, ārsti apskatījuši septiņus cilvēkus. Divus pieaugušos, kā arī piecus bērnus. Visi pieci, astoņus līdz 15 gadus vecie bērni, pēc palīdzības saņemšanas notikuma vietā tālāk nogādāti slimnīcā papildu pārbaužu veikšanai. Savukārt Valsts policijā par šo negadījumu ierosināta lieta un šobrīd noris izmeklēšana.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:50

Jaunākās diskusijas