Deputāts Kaimiņš piekritis piedalīties Covid-19 pētījumā

Lelde Veinberga 20.maijs 2020, 20:11
 
Oksana Džadana/F64 Photo Agency
Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš atklājis, ka piedalās jaunā koronavīrusa Covid-19 pētījumā, kurā tiek meklētas vairākas atbildes, lai cīnītos pret to un spētu izstrādāt vakcīnu.

"Saņēmu no Latvijas Biomedicīnas pētījumu un studiju centra sūtījumu. Ļoti profesionāli un pārdomāti. Ar skaidrām pamācībām, kas un kā jādara. Pat ar atpakaļapmaksātu konvertu

Ak, jā. Kā minēju iepriekš esmu piekritis būt AntiCovid pētījumu grupā, lai zinātnieki varētu izstrādāt vakcīnu pret jau visiem zināmo un nenogurdināmo, visiem sen jau apnikušo vīrus," atklāj deputāts.

Jau vēstīts, ka martā Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš paziņoja, ka viņam ir atklāts jaunais koronavīruss Covid-19. Savukārt aprīļa beigās deputāts atklāja, ka ir izveseļojies.

Covid-19 pozitīvos cilvēkus - gan patreiz inficētos, gan jau izslimojušos - aicina iesaistīties vīrusa un tā izraisītās slimības pētniecībā, ziedojot savus audu paraugus.

Pētījumā tiek meklētas atbildes uz vairākiem jautājumiem, tostarp, kas nosaka cilvēka imunitāti pret konkrēto vīrusu, kā uz to reaģē cilvēka imūnsistēma, kā arī kādas cilvēku bioloģiskās īpatnības nosaka slimības norises smaguma pakāpi.

Cilvēkiem, kas vēlas palīdzēt un nodot paraugus, jāsazinās ar Valsts iedzīvotāju genoma datu bāzi darba dienās, zvanot uz tālruni 29980196 vai rakstot e-pastu uz adresi "vigdb@biomed.lu.lv".

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:13

Jaunākās diskusijas