Operdziedātāja Jankovska atklāj, kas notiek koronavīrusa visvairāk skartajā reģionā Itālijā

Viktorija Gabrjuna 13.marts 2020, 13:11
 
EPA/SCANPIX/LETA
“Itālijā dzīve šobrīd nav vienkārša, bet visi beidzot arī šeit ir sapratuši, ka tā nav joka lieta,” sarunā ar TV3 raidījumu “900 sekundes” pastāstīja operdziedātāja Anta Jankovska, kura šobrīd atrodas Parmā – vienā no jaunā koronavīrusa izraisītās slimības “Covid-18” visvairāk skartajiem reģioniem, raksta "skaties.lv".

“Iziet ielās vajag tikai nepieciešamības dēļ, ja ir jāiet iepirkties, uz banku… Ir jābūt nepieciešamībai, lai izietu uz ielas. Vienkārši staigāt pa ielām vairs nav atļauts. Uz darbu var iet tikai konkrēti cilvēki, strādā, protams, fabrikas un visi, kas ražo. Uz darbu ejot, ir nepieciešama atļauja. Visur stāv policijas bloki, visus apstādina un jautā, kur viņi dodas un vai ir aizpildīta anketa, kur ir pamatots, kādēļ ir izgājuši uz ielām,” stāsta Jankovska.

Avots

Jāpiebilst, ka Itālijā ar jauno koronavīrusu inficēto skaits ceturtdien bija sasniedzis 15 113 cilvēkus, bet 1016 Covid-19 pacienti ir miruši.

Salīdzinājumā ar trešdienu inficēto skaits bija pieaudzis par 23%, liecina Civilās aizsardzības pārvaldes sniegtie dati.

Tikmēr intensīvās terapijas nodaļās esošo pacientu skaits pieaudzis par 12% un sasniedzis 1153 cilvēkus.

Vislielākais inficēto skaits joprojām ir Itālijas ziemeļos, kur tikai Lombardijā reģistrēti 8725 saslimšanas gadījumi. Taču arī Lacio reģionā, kur atrodas Roma, inficēto skaits pēdējās diennakts laikā pieaudzis par trešdaļu un sasniedzis 200.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:44

Jaunākās diskusijas