Liepājnieks stāsta par iedzīvotāju histēriju Dānijā

Rita Lazda 13.marts 2020, 17:00
 
ZUMAPRESS.com/SCANPIX/LETA
Latvija nav vienīgā valsts Eiropā, kura koronavīrusa "Covid-19" draudu dēļ lēmusi par labu izglītības iestāžu slēgšanai un mācībām attālināti. Līdzīgs paziņojums izskanējis ne vien Latvijas kaimiņvalstīs, bet arī Dānijā. Tur šobrīd atrodas arī kāds liepājnieks, kurš pastāstījis savus novērojumus par notiekošo.

“Vakar, faktiski stundu pēc Dānijas premjerministres paziņojuma, ka no nākamās nedēļas slēgs visas izglītības iestādes, valstī sākās panika, ko visizteiktāk varēja novērot veikalos. Cilvēki grāba visu, ko vien varēja, vajag viņiem to vai ne,” “Kurzemes Vārdam” pastāstīja Senderommē dzīvojošais liepājnieks Madars Kleinbergs, vēsta portāls "liepājniekiem.lv".

“Iedzīvotāju histērija sākās vakar ap pulksten 19, un jau pāris stundu laikā veikalu plaukti bija praktiski tukši. Cilvēki pirka visu. Piemēram, man šķiet, ka liela daļa raugu pat nekad nav izmantojuši, bet tas tika izpirkts tikpat ātri kā viss pārējais. Nemaz nerunājot par maizi, pienu, konserviem un saldētiem produktiem. Tāpat masu psihozes ietekmē veikalu plauktos nepalika neviens tualetes papīra rullītis, ievērojami tika patukšoti alkohola krājumi,” stāsta M. Kleinbergs. Gan viņš, gan ģimene esot piesardzīgi, taču panikā nekrītot. “Mums mājās ir viss nepieciešamais, kā jau latviešiem, saldētava pilna, un arī konservi no viesošanās Latvijā vēl palikuši. Tagad tieši padomāju - lieti noderēs,” teic liepājnieks, uzsverot, ka pārtikas piegāde nav apturēta, jo tirgotāji pēc tam, kad veikali tika iztukšoti, paziņojuši, ka tūlīt atkal viss tiks sagādāts.

Cilvēku reakcija uz koronavīrusa izplatīšanos esot dažāda. “Latvieši to joprojām uztver mierīgi un dažreiz par panikojošiem cilvēkiem pasmaida. Es gan šādu smīkņāšanu neatbalstu, un prātā nāk teiciens: redzēs, kurš smaidīs pēdējais. Var taču pats vai kāds tuvinieks saslimt. Dāņi uz situāciju reaģē dažādi - citi mierīgi, citi sākuši uzvesties kā mežoņi.”

Jau vēstīts, ka arī Latvijā ceturtdienas vakarā veikalos bija vērojamas garas cilvēku rindas, tomēr arī šeit tirgotāji mierināja, ka produkti tiks sagādāti un uztraukumam nav pamata.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:29

Jaunākās diskusijas